Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Νέο χτύπημα Μητσοτάκη: Είναι απλό, είναι πρόστιμο! Πρέπει να το πληρώσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για ένα μείζονος σημασίας θέμα εμφανίστηκε με διπλό πρόσωπο. Άλλο στο εσωτερικό άλλο στο εξωτερικό.

Μιλώντας στη Βουλή είπε για το χαράτσι που επιβάλει στους άνω των 60 ετών ανεμβολίαστους είπε «ότι τα 100 ευρώ είναι ένα σημαντικό ποσό, ένα σοβαρό αντικίνητρο για την πορεία προς την αρρώστια και τον πόνο».

Λίγες ώρες νωρίτερα σε μια ακόμη συνέντευξη του σε διεθνές μέσο ενημέρωσης εμφανίστηκε με διαφορετικό ύφος.

Στην ερώτηση «πώς θα επιβάλλετε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;» ο πρωθυπουργός απάντησε σχεδόν γελώντας «είναι απλό: είναι πρόστιμο! Πρέπει να το πληρώσεις»

Προφανώς δυο όψεις: Με κυνισμό στο εξωτερικό όπου δεν μετρά το πολιτικό κόστος με «πόνο ψυχής» στο εσωτερικό όπου τον ακούν και οι ψηφοφόροι.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την επιβολή μηνιαίου προστίμου των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους πολίτες 60 ετών και άνω προκειμένου να «πειστούν» να εμβολιαστούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε αρχικά ότι «θεωρούμε ότι αυτό που θα νομοθετήσουμε σήμερα είναι μία αναλογική αντίδραση … αφού εξαντλήσαμε όλα τα άλλα μέσα» για να εμβολιαστεί και το υπόλοιπο 17% αυτής της ηλικιακής ομάδας. Χαρακτήρισε εξάλλου «λογικό» ύψος των 100 ευρώ για το μηνιαίο πρόστιμο που θα αφορά περίπου 500.000 πολίτες.

Αμέσως μετά ωστόσο έκανε εντελώς σαφές ότι στο μυαλό του φαίνεται ότι βρίσκονται οι αριθμοί που αφορούν ευρώ, όχι εμβολιασμένους πολίτες.

Στην ερώτηση «πώς θα επιβάλλετε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;» ο πρωθυπουργός απάντησε σχεδόν γελώντας «είναι απλό: είναι πρόστιμο! Πρέπει να το πληρώσεις», χωρίς απολύτως καμία απάντηση για το αν πρόκειται για μέτρο που μπορεί τελικά να έχει σημαντικό αποτέλεσμα στην μάχη κατά της πανδημίας και όχι απλώς στην αύξηση των εσόδων της κυβέρνησης.

Απανωτά τα χτυπήματα από τον πρωθυπουργό το τελευταίο διάστημα, καθώς είχαν προηγθεί και άλλ και για τα οποία το newscenter σας ενημέρωσε.

Διαβάστε επίσης: Εξοργιστικός Μητσοτάκης – Η δήλωση του αιώνα: Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν περισσότερο! – Βίντεο

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ