Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες θέλει τώρα ο Μητσοτάκης!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ιδιαίτερα επιθετικό λόγο προς τους ηλικιωμένους, λίγες ώρες αφότου τους υποχρέωσε να εμβολιαστούν με την απειλή του χαρατσιού, εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

«Πολιορκούν το ΕΣΥ και στερούν θεραπεία από άλλους ασθενείς» είπε με απόλυτα κυνικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για ακόμη φορά έβγαλε «λάδι» τους αστυνομικούς που σε αντίθεση με τους άνω των 60 ετών δεν υποχρεώνονται σε εμβολιασμό αν και είναι από τις ομάδες εκείνες που κατα γενική ομολογία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

«Δεν γεμίζουν οι ΜΕΘ από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, αλλά από ηλικιωμένους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά το θέμα συνταγματικότητας, υποστήριξε ότι η πρόβλεψη είναι απολύτως συνταγματική τόσο για την υποχρεωτικότητα όσο για το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα. Θέση που δεν συνάδει με τις δηλώσεις που έκανε η κυβέρνησή του πριν από ένα μήνα όπου τόσο ο ίδιος όσο και τα κυβερνητικά στελέχη του όλο το τελευταίο διάστημα διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν πρόκειται να πάρουν μέτρα αντισυνταγματικού ή κατασταλτικού χαρακτήρα αφού η «προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας».

Λογοπαίγνια για να δικαιολογήσει την κωλοτούμπα

«Επιμένω στο επίθετο αναγκαίος από τον όρο υποχρεωτικός. Αποτρέπει τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσουν στους γύρω τους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως αυτό «Αποτελεί υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν εκδηλώνεται σε κάποιο ουδέτερο χρόνο αλλά έρχεται ενόψει της μετάλλαξης “Ο”» εξήγησε.

«Κάνατε αρκετά προηγουμένως;» ανέφερε συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας ο πρωθυπουργός για το αν η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα ενδεχόμενα πριν φτάσει στην απόφαση για την υποχρεώτικότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών. «Απαντώ… Επιχείρηση ελευθερία, Κατ’ οίκον εμβολιασμός, ελεγχόμενη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες από αρχές Νοεμβρίου, την καθιέρωση 3ης δόσης ως προϋπόθεση πλήρους εμβολιασμού. Πρώτοι στην Ευρώπη καθιερώσαμε τη δωρεάν και καθολική διάθεση σελφ τεστ. Την ίδια στιγμή αντιμετωπίσαμε τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος υγείας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρώτη η χώρα μας άνοιξε την 3η δόση σε όλους τους ενήλικους, πριν ακόμα αναγνωριστεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα η σημασία της» συμπλήρωσε και εξήγησε πως «έχω ζητήσει να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. Αν μπορούμε και το εγκρίνουν οι ειδικοί να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες».

«Σε όλο αυτό το διάστημα που μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε κάνει κάτι να ενημερώσουμε, υπάρχει εκστρατεία ενημέρωσης, προσανατολισμένη στις μεγάλες ηλικίες. Το μήνυμα για τα δεδομένα του εμβολιασμού πρέπει να έχει φτάσει μέχρι τον τελευταίο συμπολίτη μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ