Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Σφοδρή αντίδραση από τα κόμματα στον εισπρακτικό χαρακτήρα των μέτρων Μητσοτάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έντονες επικρίσεις για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την πανδημία, διατύπωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 τονίζουν στις ανακοινώσεις τους την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει εγκαίρως, με ουσιαστικά μέτρα και ενίσχυση του ΕΣΥ την εξέλιξη της πανδημίας. Βάζουν δε στο στόχαστρό τους τον καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα των μέτρων μετά και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, συνδυάζοντάς τον με μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ, που θα βεβαιώνεται από την εφορία.

GqMFl7wE scaled

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχημένος πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης

«Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες.», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την πανδημία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αυτή τη φορά στοχοποιεί τους άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί. Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης.», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΚΙΝΑΛ: Ο πρωθυπουργός για μία ακόμα φορά, «ξέχασε» να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ

«Στο «και πέντε» ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει. Όμως πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει», δήλωσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών. Ο κύριος Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «δυστυχώς για μία ακόμα φορά, «ξέχασε» να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ.»

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θεσπίζει την «ατομική ευθύνη» με ποινή

«Απ’ την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην “ατομική ευθύνη”, για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στο υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με την πανδημία».

Προσθέτει δε τα εξής αναφερόμενο στην κυβέρνηση: «Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την “ατομική ευθύνη” με ποινή -αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς».

«Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη της ίδιας “συνταγής” που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ΜέΡΑ 25: Ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος

«Μετά από αφύσικη καθυστέρηση, η Μητσοτάκης Α.Ε. έδειξε την πραγματική της φύση στους συμπολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί. Μια φύση όπου ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος».ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ