Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Με λουκέτο στα γήπεδα απειλεί η κυβέρνηση που δείχνει ανίκανη μπροστά στον πανδημικό όλεθρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτός ελέγχου είναι η πανδημία στην Ελλάδα και η κυβέρνηση μπροστά στην εθνική τραγωδία των 100 και πλέον νεκρών σε μια ημέρα προσπαθεί εκ νέου να βρει ενόχους για να «μασκαρέψει» επικοινωνιακά τις εγκληματικές της ευθύνες στη πανδημική διαχείριση.

Μέχρι πρόσφατα μαύρα πρόβατα για την έξαρση της πανδημίας ήταν οι νέοι και ο συνωστισμός τους στις πλατείες. Ακολούθησαν οι υγειονομικοί οι εκπαιδευτικοί και άλλες κοινωνικές ομάδες που αντιδρούσαν στα ημίμετρα που η κυβέρνηση βάφτιζε μέτρα.

Σειρά από ότι φαίνεται έχουν οι φίλαθλοι και οι αθλητικές ομάδες με την κυβέρνηση να επιχειρεί να ρίξει πάνω τους όλες τις ευθύνες για την παταγώδη αποτυχία της στην διαχείριση της πανδημίας.

Είναι πλέον φανερό ότι επεξεργάστηκαν σχέδιο για να ρίξουν το βάρος των ευθυνών αλλού ώστε τα φιλικά μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν με το νέο «μαύρο πρόβατο» και να αφήσουν στο απυρόβλητο αυτούς που φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για την τραγωδία που ζει η χώρα ούσα στην κορυφή της λίστας με τους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Έτσι λοιπόν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έστειλε τελεσίγραφο στους φιλάθλους ότι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα για να παρακολουθούν αγώνες» ειδάλλως όπως είπε εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε θα πάψει να «υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης αγώνων». Λουκέτο στα γήπεδα δηλαδή.

Μόνο που στην κυβέρνηση ακόμη και στα προσχεδιασμένα αδυνατούν να τα εκφραστούν με κοινό λόγο.

Την ώρα που ο Θεοδωρικάκος απειλούσε με λουκέτο στα γήπεδα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλεγε επι λέξει στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ.

«Μπορεί να είναι δύσκολο σε ένα γήπεδο να ελέγχει μια ομάδα εάν ο φίλαθλος φοράει τη μάσκα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά όχι για το εάν αυτός που εισέρχεται έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Από τη μία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προεξοφλεί λουκέτο στα γήπεδα εφόσον οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκες, από την άλλη, ο υπουργός Υγείας παραδέχεται δημοσίως ότι είναι αδύνατον να ελεγχθούν οι οπαδοί στα γήπεδα για το μέτρο της μάσκας.

Ο υπουργός Υγείας δε προανήγγειλε κυρώσεις για ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες όπως είπε, «οφείλουν να το τηρούν, να το ελέγχουν και εάν δεν το κάνουν θα υποστούν τις συνέπειες όπως θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες που προβλέπονται».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ