Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Δ. Τζανακόπουλος: Άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και μαζική συνταγογράφηση τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η χώρα μας το τελευταίο διάστημα βιώνει καταστάσεις που παραπέμπουν στην απόλυτη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αυτό γίνεται με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «MAX FM 93.4» της Πάτρας.

«Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί να ακούει συνεχώς την ίδια “καραμέλα” από την κυβέρνηση, ότι δήθεν υπάρχουν 1.300 ΜΕΘ, ότι δήθεν προσλαμβάνονται γιατροί και επικουρικό προσωπικό, ενώ υπάρχει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Η πραγματική εικόνα είναι ότι καθημερινά έχουμε σχεδόν 100 απώλειες στη χώρα μας και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο απολογισμός θα είναι τραγικός», πρόσθεσε και επισήμανε ότι «συνεχίζουμε να μην έχουμε καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ». «Προχθές συνδικαλιστής της ένωσης του υγειονομικού προσωπικού κατήγγειλε δημόσια ότι υπάρχουν 139 ασθενείς που περιμένουν να μπουν σε ΜΕΘ και δεν βρίσκουν κρεβάτι», ανέφερε ενώ υπενθύμισε ότι «η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η κ. Γκάγκα, έστειλε επιστολή για να ακυρωθεί το 80% των τακτικών χειρουργείων». «Το ΕΣΥ δουλεύει σήμερα με λιγότερο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό από αυτό που είχε το 2019», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Καλώντας την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, τόνισε την ανάγκη «να γίνουν εδώ και τώρα οι απαραίτητες προσλήψεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ, να γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών –και όχι η κυβέρνηση να πουλά τσαμπουκά σε 30 ιδιώτες γιατρούς-, να υπάρξει μαζική δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να γίνουν προσλήψεις στα σχολεία ώστε να “σπάσουν” τα σχολικά τμήματα –αυτή τη στιγμή περίπου 2.000 παιδιά καθημερινά διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό».

«Χρειάζεται ακόμα να γίνει μία σοβαρή καμπάνια για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών και να υπάρξουν αυστηρά μέτρα για τον εμβολιασμό των αστυνομικών και των σωμάτων ασφαλείας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι «δεν μπορεί ο αστυνομικός που ελέγχει τους πολίτες εάν τηρούν τα μέτρα, να είναι ο ίδιος ανεμβολίαστος».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πετάξει λευκή πετσέτα, έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση και έχει κυριολεκτικά αφήσει την κοινωνία στην τύχη της», σημείωσε.

Αναφερθείς στην κατάσταση της οικονομίας, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή ο μέσος μισθός καταρρέει και αυτό σχετίζεται άμεσα με όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που έχει περάσει η κυβέρνηση, με πολύ χαρακτηριστική την τελευταία παρέμβαση του κ. Χατζηδάκη για κατάργηση της υποχρέωσης του εργοδότη να δηλώνει την υπερεργασία των εργαζομένων του». «Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι ουσιαστικά θα εργάζονται τσάμπα», σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ