Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση βάζει εργολάβους για τη φύλαξη, τη σίτιση και την καθαριότητα των νοσοκομείων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους συμβασιούχους στη φύλαξη, τη σίτιση και την καθαριότητα των νοσοκομείων ανοίγοντας τον δρόμο στους εργολάβους, τονίζουν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτησή τους, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τον υπουργό Υγείας να απαντήσει, μεταξύ άλλων, ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων που λήγουν 31.12.21 και για ποιο λόγο προωθείται η επανείσοδος των εργολάβων καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης στις δημόσιες δομές υγείας, ενώ έχει αποδειχθεί ότι παρέχουν ακριβότερες υπηρεσίες και με χειρότερους όρους εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους.

Το θεσμικό πλαίσιο για την δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., έληξε στις 31.12.19 καθώς, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων Υπουργών, δεν υπήρξε καμία παράταση ή ανανέωση. Σήμερα, η κυβέρνηση δρομολογεί την απομάκρυνση των συμβασιούχων και την επιστροφή των εργολάβων στους τομείς της καθαριότητας- φύλαξης-σίτισης, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ενώ θα περίμενε κανείς -σε μια περίοδο που αποδείχτηκε πλήρως η σημασία και ο ρόλος των δημοσίων συστημάτων Υγείας στην αναχαίτιση της πανδημίας- την ενίσχυση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση κάνει το αντίθετο: προχωρά εκ νέου στην ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτικών εργασιών, μη ανανεώνοντας το θεσμικό πλαίσιο, ενώ έπονται, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες, παρόμοιες κινήσεις, δηλαδή είσοδος εργολάβων σε διοικητικές θέσεις και εργαστήρια, τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ