Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΚΙΝΑΛ: Πώς θα γίνει το debate των υποψηφίων προέδρων – Γιατί θα λείπει ο Γ. Παπανδρέου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με στόχο να δώσουν απαντήσεις που θα τους φέρουν σε πλεονεκτική θέση στην κούρσα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ οι πέντε από τους έξι υποψήφιους συμμετέχουν απόψε στο προεκλογικό debate που μεταδίδεται από την δημόσια τηλεόραση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Παύλος Χρηστίδης θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Γιώργου Κουβαρά (Action 24), Τάσου Παππά (Εφημερίδα των Συντακτών) και Παύλου Τσίμα (ΣΚΑΪ), με συντονίστρια την παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 10 το βράδυ και οι τρεις δημοσιογράφοι μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις για τις εξής ενότητες:

  • διαχείριση κρίσεων (πανδημία και κράτος πρόνοιας, οικονομική κρίση, κλιματική αλλαγή, ενεργειακή κρίση, δημογραφικό)
  • εξωτερική πολιτική (εθνικά θέματα, ελληνοτουρκικές σχέσεις, μεταναστευτικό/προφυγικό)
  • Δημοκρατία (θεσμοί, Δικαιοσύνη, διοίκηση/αυτοδιοίκηση, πολιτικό σύστημα, νέες τεχνολογίες)
  • η θέση του ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό τοπίο (πολιτική και εκλογική στρατηγική, συμμαχίες, σχέσεις με ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, σοσιαλδημοκρατία)

Υπάρχει επίσης συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων για να δεχθούν από μία ερώτηση πέρα από αυτό το θεματικό πλαίσιο.

Κάθε υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα να σχολιάζει τις απαντήσεις των συνυποψηφίων και στο τέλος των ερωτήσεων οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν απευθείας διάλογο μεταξύ τους, θέτοντας ερωτήσεις σε όποιον συνυποψήφιο επιθυμούν. Οι απαντήσεις πρέπει να έχουν διάρκεια έως ενάμιση λεπτό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει διαφωνήσει με το συγκεκριμένο μοντέλο του debate, τους όρους και το περιεχόμενο και έχει προγραμματίσει γι απόψε μία ανοιχτή συζήτηση με νέους, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα θα μιλήσει στην Αργυρούπολη.

Οπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές ο Γιώργος Παπάνδρεου μόνο χαμένος θα μπορούσε να βγει από αυτό το debate καθώς θα συγκέντρωνε τα πυρά των άλλων υποψηφίων για την περίοδο των μνημονίων, που στοίχισε πολύ στην εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ