Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΚΚΕ για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Δ. Μακεδονία: Επέλεξε να απαντήσει στο λαό με καταστολή, ΜΑΤ και χημικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Δυτική Μακεδονία σχολιάζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζοντας πως «επειδή η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες, επέλεξε να απαντήσει στο λαό που διαδήλωνε με αστυνομική καταστολή, ΜΑΤ και χημικά».

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία συνοδεύτηκε με τις γνωστές εξαγγελίες περί “απολιγνιτοποίησης” και “πράσινης δίκαιης μετάβασης”, όταν είναι πλέον φανερό ότι αυτή η πολιτική μόνο δεινά και ανεργία φέρνει στον λαό της περιοχής, ενώ ευθύνεται για το πανάκριβο ρεύμα και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει συνολικά τον λαό», επισημαίνει το ΚΚΕ, αναφορικά με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη.

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι «το νέο παραγωγικό μοντέλο» που οραματίζεται (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης) για τη Δυτική Μακεδονία είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης του αγαθού της ενέργειας, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, προκειμένου να ανοίξουν νέα πεδία ‘πράσινης’ κερδοφορίας σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο λαός της περιοχής «μπορεί και πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσει να ζει με βάση τις δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες του», καταλήγοντας πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, «βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ