Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Κυβέρνηση: «Ναι» σε αναβολές χειρουργείων, «όχι» σε lockdown, «όχι» σε κλείσιμο σχολείων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να δικαιολογήσει την σοκαριστική υπόδειξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για αναβολές χειρουργείων λόγω της έξαρσης της πανδημίας, επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στον Αντέννα, ο κ. Οικονόμου παραδέχτηκε πως η κατάσταση που βιώνουμε είναι δύσκολη και στα νοσοκομεία δίνεται μάχη και πρόσθεσε ότι υπ΄ αυτό το πρίσμα υπήρξε η σύσταση στους διοικητές των νοσοκομείων να γίνεται αξιολόγηση και να αναβάλλονται χειρουργεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε κατηγορηματικό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και την ίδια ώρα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται στα σχολεία, η μαθητική κοινότητα κάνει self test δύο φορές την εβδομάδα και δικαιολόγησε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών με την λογική ότι «όσα περισσότερα κροούσματα υπάρχουν σε μία κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία».

Η Νίκη Κεραμέως κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά και παρέπεμψε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις ηλικίες 5-11 ετών, μετά την σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, από την πλευρά του δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown», διαβεβαιώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει την χώρα ανοιχτή. Μιλώντας στον Αντέννα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει σκέψη να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το μέτρο που εφαρμόζεται σε άλλες χώρες, με την υποχρέωση και των εμβολιασμένων να κάνουν rapid test για ορισμένες δραστηριότητες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ