Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Μιχάλης Κριθαρίδης: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη διαπράττει εγκλήματα στη δημόσια υγεία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ΜέΡΑ25 δια του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη καταγγέλλει ότι «τη στιγμή που το ιικό φορτίο στα λύματα στη Θεσσαλονίκη καταγράφει νέο ρεκόρ, η κυβέρνηση έχει αφήσει τα νοσοκομεία και στη Θεσσαλονίκη σε τραγική κατάσταση, με τους γιατρούς να καταγγέλλουν εσωτερικές αλλαγές γιατρών με ειδικότητες άσχετες με τον κορονοϊό, σε μονάδες covid!». Προσθέτει ότι «γιατροί μάλιστα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, απέστειλαν εξώδικο στη διοίκηση του νοσοκομείου, για να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτή την τραγική κατάσταση».

Ο κ. Κριαθρίδης τονίζει ότι «τα εγκλήματα που διαπράττει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας του στη δημόσια υγεία, είναι τρομερά. Δεν έχει ενισχύσει πραγματικά τα δημόσια νοσοκομεία με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και δεν έχει επιτάξει το σύνολο του ιδιωτικού τομέα υγείας εντάσσοντας το σε έναν συνολικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της λοιπής νοσηρότητας, υπό το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Αντί αυτού, υποστηρίζει ο κ. Κριθαρίδης, «βάζει γιατρούς ασχέτων ειδικοτήτων να περιθάλψουν την covid, δημιουργώντας κινδύνους για τους ίδιους και τους ασθενείς, ενώ παράλληλα κοροϊδεύει την κοινωνία με την επιστράτευση ορισμένων μόνο ιδιωτών γιατρών, κάτι το οποίο δε βοηθάει τα δημόσια νοσοκομεία».

Η κατάσταση, καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 «είναι πραγματικά εμπόλεμη, οι ελλείψεις τραγικές και οι “λύσεις” που δήθεν προκρίνουν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πλεύρης, καθαρά επικοινωνιακές χωρίς κανένα απολύτως επιτυχές αποτέλεσμα. Ντροπή».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ