Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Κρεσέντο ναρκισσισμού Μητσοτάκη – Πανηγυρίζει για την πανδημία, βλέπει success story στην οικονομία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρεσέντο ναρκισσισμού από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πανηγυρίζει ότι είναι αυτός που τα κατάφερε καλύτερα από κάθε άλλον με την πανδημία και αυτοχειροκροτείται επειδή θα κάνει την Ελλάδα το success story της ευρωζώνης.

Αυτοχειροκροτούμενος και εκτός συνόρων, πανηγυρίζει για τη διαχείριση της πανδημίας, ο οποίος την ώρα που η χώρα θρηνεί σχεδόν 100 ανθρώπους κάθε μέρα, δεκάδες διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ και κόβονται τα χειρουργεία γιατί δεν υπάρχει καμία υποδομή, εμφανίζεται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους διαχειριστές της πανδημίας στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξη στην Washington Post, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του τα πήγε «καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

«Αν κοιτάξετε τις επιδόσεις μας από την αρχή της πανδημίας, τα πήγαμε καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που αποτέλεσε έκπληξη δεδομένου ότι είχαμε ένα σχετικά υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Washington Post, λες και η ευθύνη της χρηματοδότησης του ΕΣΥ ανήκει σε άλλον και διαβεβαίωσε ότι «θέλουμε να φτάσουμε στο 80%» το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού, που τώρα είναι στο 73%.

Για την εξέλιξη της πανδημίας, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι τώρα έχουμε μία έξαρση και η κορύφωση θα γίνει μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Για την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαιώνει ότι η ανάκαμψη θα ξεπεράσει το 7% το 2021 και το 5% το 2022, δηλώνοντας ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα το success story της ευρωζώνης. Βλέπει μάλιστα πως «Η ανεργία μειώνεται και οι νέοι Έλληνες για πρώτη φορά επιστρέφουν στη χώρα» …

Για τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός είπε ότι η αναστολή ισχύος τους λόγω της πανδημίας επέτρεψε «τη διάθεση σημαντικών πόρων για την ενίσχυση των οικονομιών», αλλά απέφυγε να πει πως θα επιστραφούν τώρα οι ενισχύσεις που είχαν δοθεί στους επαγγελματίες με την επιστρεπτέα προκαταβολή, από την στιγμή μάλιστα που η αγορά δεν έχει συνέλθει, η πανδηγμία καλπάζει και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις επίκειται ένα νέο lockdown.

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κατηγορούν την Ελλάδα ότι απομακρύνει πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορά της, ο πρωθυπουργός είπε ότι κάποιοι  «κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα, ενώ δεν κουνούν το δάχτυλο στην Τουρκία, μια χώρα που εμπλέκεται σε κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ