Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τσίπρας με Βαρθολομαίο για προσφυγικό, κλιματική κρίση και εμβολιασμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για το περιβάλλον, το προσφυγικό και την πανδημία επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση των δύο ανδρών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε υγεία και δύναμη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τονίζοντας την σημασία να παραμείνει ηχηρό το μήνυμα του Πατριαρχείου «που αφορά τόσο την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, αλλά και σύγχρονα μηνύματα.»

«Είσαστε ο πρώτος που έθεσε την ατζέντα της περιβαλλοντικής κρίσης πριν αυτή πάρει διαστάσεις, εδώ και 30 χρόνια.

Να θυμηθώ επίσης την πολύ σημαντική συνεισφορά και παρουσία σας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μιας ανθρωπιστικής κρίσης, στη Λέσβο το 2016. Είναι σημαντικό, ιδίως στις ημέρες μας που χάνετε αυτή η ανθρώπινη διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης και αναδεικνύεται η διάσταση του φόβου απέναντι στο διαφορετικό, να υπενθυμίσουμε αυτή τη διάσταση. Όπως επίσης και τα διαρκή σας μηνύματα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης που βρεθήκαμε μαζί το 2019, για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αλλά και τέλος το πιο πρόσφατο, το πιο αν θέλετε επίκαιρο, το μήνυμα για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο ανορθολογισμός και να υπερασπιστούμε την επιστήμη και την ζωή. Το μήνυμα για τον εμβολιασμό», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Από το Φανάρι, όχι μόνο εγώ προσωπικά αλλά όλοι μας, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, μεταφέροντας και μεταφράζοντας το μήνυμα του ευαγγελίου κάτω από τα σημερινά δεδομένα. Το μήνυμα του Ευαγγελίου είναι αναλλοίωτο κι έχει ως κέντρο την αγάπη. Μίλησα και χθες για την αγάπη ως τον κεντρικό άξονα της πίστεώς μας και της δράσεως μας. Και με αυτό προχωρούμε. Και για την πανδημία και για το προσφυγικό και για την κλιματική αλλαγή. Για όλα τα θέματα το Πατριαρχείο μας εκφράζει το μήνυμα του ευαγγελίου και προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν εν ειρήνη και ευημερία. Αυτό κάνουμε. Είναι χρέος μας να το κάνουμε.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ