Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Γιάννης Οικονόμου: Όχι σε lockdown, στους πολίτες η ευθύνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμένοντας στην τακτική της προσωπικής ευθύνης των πολιτών για τις διαστάσεις που έχει λάβει η πανδημία, είπε ότι «οι απώλειες θα ήταν σαφώς μικρότερες» αν οι πολίτες είχαν σπεύσει να εμβολιαστούν.

Μία δήλωση που ουσιαστικά αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα ότι πηγαίνει καλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και επιβεβαιώνει ότι για το επιτελείο του Μαξίμου το «όχι σε lockdown» είναι Ευαγγέλιο, ανεξάρτητα από την έξαρση της πανδημίας.

Η κυβερνητική πολιτική συνίσταται στην επίσπευση της εμβολιαστικής κάλυψης, με την 1η δόση για όσους μέχρι σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί και με την 3η δόση για όσους έχουν ολοκληρώσει τις δύο δόσεις.

Μάλιστα επανέλαβε ότι πλήρως εμβολιασμένοι θα θεωρούνται όσοι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου και παρέπεμψε στην επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία προτείνει η 3η δόση να είναι προϋπόθεση για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού με το οποίο μετακινούνται ελεύθερα στην Ευρώπη οι πολίτες άνω των 60 ετών.

Ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε επίσης ότι οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ