Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Μιχάλης Κριθαρίδης: «Η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με την δημόσια υγεία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η Μητσοτάκης ΑΕ μετατρέπει για άλλη μια φορά επισήμως το ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου, καθώς εκδόθηκε οδηγία υπογεγραμμένη από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα, που καλεί τις διοικήσεις των δημοσίων νοσοκομείων να περικόψουν τα τακτικά χειρουργεία τους έως και 80%» σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μ. Κριθαρίδης.

Ο κ. Κριθαρίδης επισημαίνει ότι «με το 80% των τακτικών χειρουργείων να αναστέλλονται και φέτος, η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης επιμένουν πως το ΕΣΥ αντέχει και δεν χρειάζεται ούτε ενίσχυση, ούτε και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας». Ωστόσο, προσθέτει, «παρά τις διαβεβαιώσεις για το “εντυπωσιακά ενισχυμένο ΕΣΥ” η κυβέρνηση ακριβώς επειδή δεν έχει προχωρήσει ούτε στα αυτονόητα, επιλέγει ακόμα μία φορά το άκρως επικίνδυνο μέτρο που αφήνει τη λοιπή νοσηρότητα στο έλεος των κλινικαρχών φίλων της, που πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών οι οποίοι δε μπορούν πλέον να απευθύνονται στο ΕΣΥ».

Το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση «έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να σταματήσει να παίζει με την δημόσια υγεία και τις ζωές των πολιτών προς όφελος ορισμένων συμφερόντων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ