Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Αλέξης Τσίπρας : Προσωπικές ευθύνες Μητσοτάκη για τους νεκρούς και το lockdown που έρχεται

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προσωπικά, επέρριψε την ευθύνη για τους νεκρούς από την πανδημία και το lockdown που έρχεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του TRT.

Η κυβερνητική αδράνεια και η ανικανότητα προκαλεί εκατόμβη θυμάτων καθημερινά και οδηγεί σε «ένα lockdown που θα είναι καταστροφικό και θα μπορούσε να αποφευχθεί αν εγκαίρως έπαιρνε τις απαραίτητες αποφάσεις και δεν φοβόταν να συγκρουστεί όπου χρειάζεται», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως στην πρώτη φάση της πανδημίας, μετά το lockdown, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι η επιτυχία ήταν δικό του κατόρθωμα. «Τώρα ποιανού είναι η ευθύνη;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «συνεχώς βγαίνει και λέει ότι “νικήσαμε τον κορονοϊό”. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες μιλούσε για πανδημία ανεμβολίαστων όταν ξέρουμε ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν, ευτυχώς όχι βαριά. 2.000 κρούσματα την ημέρα είναι παιδιά γιατί η κυρία Κεραμέως αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα… Και βγαίνει τώρα ο ίδιος άνθρωπος που μας έλεγε ότι έχουμε νικήσει την πανδημία και ότι δεν έχει ξεφύγει ο κορονοϊός, μας λέει τώρα πως “ό,τι και να γίνει δεν θα κάνει lockdown”… Αυτό που λέω με σαφήνεια είναι ότι διαχειρίζεται με επικοινωνιακό τρόπο την πανδημία και όχι επιτυχημένο και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην συγκρουστεί με εκλογικές του πελατείες».

«Έχουμε μία κυβέρνηση πρόχειρη, κυνική, που δεν έχει βούληση να συγκρουστεί όπου χρειάζεται, να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Υπάρχει ευθύνη που έχουμε φτάσει στους 17.500 νεκρούς; Η αδράνεια και η ανικανότητα του Μητσοτάκη μας οδηγεί σε εκατόμβη νεκρών και σε ακόμα ένα καταστροφικό λοκντάουν. Εκτός εάν αφεθούν άνθρωποι να πεθαίνουν και δούμε σκηνές όπως στη Ρουμανία», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι ήξερε τα στοιχεία και παρόλα αυτά υποστήριζε πως δεν έχει ξεφύγει η πανδημία.

«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με επικοινωνιακό τρόπο την πανδημία και το μόνο που ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη είναι μην συγκρουστεί με το εκλογικό του ακροατήριο. Όταν όλοι μετράνε κρούσματα και νεκρούς ο κ. Μητσοτάκης μετρά ψήφους. Αν δεν πάρει μέτρα ο κ. Μητσοτάκης θα έχουμε και εκατόμβη νεκρών και lockdown που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Κανείς δεν το θέλει.», πρόσθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφερόμενος στην εξεταστική για τη λίστα Πέτσα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «παρότι στην εξεταστική έχει την πλειοψηφία, ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να έρθουν να καταθέσουν ο κ. Πέτσας και άλλοι υπουργοί του. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία καραμπινάτη προσπάθεια ευτελισμού του Συντάγματος, είναι πληγή στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τον έλεγχο των πεπραγμένων του, νομίζει ότι θα κρυφτεί πίσω από την επικοινωνιακή ασπίδα που έχει χτίσει.»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, είπε ότι «δεν έχουμε μία ευθεία κρίση που έχουμε μείωση εισοδήματος ή συντάξεων όπως στα μνημόνια. Η μείωση εισοδήματος έρχεται πλαγίως από το τρομακτικό κύμα ακρίβειας, ήδη υπάρχουν τρομακτικές αυξήσεις στα είδη κατανάλωσης και φυσικά στην ενέργεια. Οι αυξήσεις ιδιαίτερα στο ρεύμα θα είναι πολύ μεγαλύτερες το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς δεν θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο.»

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν γέννησε αλλά μεγένθυνε την κρίση της ακρίβειας. Διότι τη στιγμή που ανεβαίνουν οι τιμές, αποφασίζει την εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ πια σταματά να παίζει ρόλο ανακουφιστικό για τους πολίτες στον ανταγωνισμό των τιμών. Πού είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που είναι η ΡΑΕ; Ποιος ελέγχει τα καρτέλ; Η στάση Μητσοτάκη οφείλεται είτε σε ιδεοληψία, ότι θα τα ρυθμίσει όλα η ελεύθερη αγορά, είτε σε ιδιοτέλεια. Αποτέλεσμα είναι ότι η αγορά στενάζει, ότι το εισόδημα μειώνεται», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτώντας τον πρωθυπουργό «γιατί δεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό», ενώ προεκλογικά υποσχόταν ότι θα έδινε αυξήσεις διπλάσιες της ανάπτυξης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ