Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Πραξικόπημα Μητσοτάκη στην εξεταστική για την λίστα Πέτσα – Δεν καλούνται Πέτσας και ο ανιψιός Δημητριάδης!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για «μεθόδευση προκειμένου να αποκρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες» και για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΚΚΕ που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την Λίστα Πέτσα, καθώς η κυβέρνηση φρόντισε να μην κληθούν πολιτικά πρόσωπα- κλειδιά για να καταθέσουν ως μάρτυρες, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης «φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα»

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του στη Βουλή, μήπως προφυλάξει τους υπουργούς του» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα δίχως τον Πέτσα. Φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα. Επικίνδυνος όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τη Δημοκρατία» καταλήγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον … Πέτσα

«Η Νέα Δημοκρατία έδειξε σήμερα το έντρομο πρόσωπο της σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Με εντολή Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλους τους μάρτυρες που πρότεινε σύσσωμη η Αντιπολίτευση, αποκλείοντας έτσι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαβόητη λίστα Πέτσα, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργικός ανιψιός, Γρηγόρης Δημητριάδης», σχολιάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την Λίστα Πέτσα και την Opinion Poll.

«Εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον…Πέτσα, σε μια καταφανή προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για την Δημοκρατία», προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη μεθόδευση προκειμένου να αποκρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες»

«Η απόφαση της ΝΔ να αποκλείσει από τη λίστα των μαρτύρων της εξεταστικής επιτροπής όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, αποτελεί απαράδεκτη μεθόδευση προκειμένου να αποκρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος», δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την «Χειραγώγηση της κοινής γνώμης και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος» τόνισε ότι «επιβεβαιώνουν, όμως, και την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι δυνατότητες αυτού του είδους των επιτροπών είναι περιορισμένες, γιατί καθορίζονται από τον εκάστοτε πολιτικό συσχετισμό και όχι με κριτήριο τη διερεύνηση της αλήθειας».

Οι μάρτυρες που καλούνται στην εξεταστική

Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να συναινέσει στην κλήση σε κατάθεση του υπουργού Στέλιου Πέτσα, παρόλο που το αντικείμενο της εξεταστικής τον αφορά προσωπικά. Το κυβερνών κόμμα επέβαλε μάλιστα δια της πλειοψηφίας της να μην κληθεί και κανένας υπουργός.

Οι μάρτυρες που τελικά συμφωνήθηκε να κληθούν είναι οι:

1. Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κα  Μαρία Αντωνιάδου
2. Πρόεδρος του ΔΣ  της ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου κ. Αλ. Σκαναβής
3. Εκπρόσωπος Περιφερειακών Εβδομαδιαίων  Εφημερίδων κ. Αντώνης  Μουντάκης
4. Εκπρόσωπος ΕΣΡ κ. Κουτρομάνος Αθανάσιος
5. Διευθύνων Σύμβουλος  INITIATIVE MEDIA κ. Μιχάλης  Γκάλγκος
6. Eκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, υπεύθυνου για την παραλαβή του έργου,
7. Νόμιμοι Εκπρόσωποι των Εταιρειών TEMPO OPTIMUM MEDIA DIRECTION (OMD) κ. Νικόλαο Σάββα και WAVEMAKER ΕΛΛΑΣ ΑΕ κα Αγγελική Βούλγαρη
8. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας υπεύθυνος για την παραλαβή του Έργου.
9. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού  Α.Ε. (ΕNTERPRISE GREECE)
10. Νόμιμος Εκπρόσωπος του κοινοπρακτικού σχήματος Εταιριών EDELMAN
11. Πρόεδρος ΣΕΔΕΑ κα Βαλέρια Τσάμη
12. Πρόεδρος Ελεγκτικής Εταιρίας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών κοινής γνώμης.
13. Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΥΤΕ κ. Αριστείδης Σωτηρόπουλος
14. Εκπρόσωπος Opinion Poll και REPOSITION STRATEGY κ. Ζούπης
15. Εκπρόσωπος Vox Popular
16. Εκπρόσωπος Bridging Europe
17. Εκπρόσωπος Common View
18. Εκπρόσωπος  Υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ