Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η απόφαση της ΝΔ να αποκλείσει μάρτυρες από την Εξεταστική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η απόφαση της ΝΔ να αποκλείσει από τη λίστα των μαρτύρων της εξεταστικής επιτροπής όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, αποτελεί απαράδεκτη μεθόδευση προκειμένου να αποκρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος», δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την «Χειραγώγηση της κοινής γνώμης και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος» τόνισε ότι «επιβεβαιώνουν, όμως, και την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι δυνατότητες αυτού του είδους των επιτροπών είναι περιορισμένες, γιατί καθορίζονται από τον εκάστοτε πολιτικό συσχετισμό και όχι με κριτήριο τη διερεύνηση της αλήθειας».

Θύμισε επίσης ότι «το ΚΚΕ κατέθεσε νομοθετική πρωτοβουλία -ενάμισι χρόνο πριν- στην οποία προέβλεπε: Πρώτον, όλα τα μηνύματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας να μεταδίδονται και καταχωρούνται από όλα τα ΜΜΕ υποχρεωτικά και δωρεάν. Δεύτερον, κάθε είδους διαφημιστική καμπάνια, που πραγματοποιείται από όλους τους φορείς του δημοσίου και τις ΔΕΚΟ, να γίνεται με αυστηρούς κανόνες διαφάνειας, με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, προβλέποντας ποινικές ευθύνες σε περίπτωση παραβίασή τους».

«Όπως είναι γνωστό αυτή την τροπολογία του ΚΚΕ την απέρριψε η ΝΔ, την απέρριψαν όμως και όλα τα άλλα κόμματα, που σήμερα διαμαρτύρονται», κατέληξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Βουλή: Αυτοί θα είναι οι μάρτυρες στην Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα

Η ΝΔ δεν καλεί τον Πέτσα στην Εξεταστική για την λίστα Πέτσα!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ