Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

«Όχι» από Πλεύρη και Οικονόμου σε νέο lockdown

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρά τα εφιαλτικά νούμερα για την πορεία της πανδημίας που καταγράφονται καθημερινά από τον Ε.Ο.Δ.Υ., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εξέφρασαν τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην ξανακλείσει η οικονομία και η κοινωνία με ένα νέο lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνει ανοιχτή η οικονομία», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, καθώς τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Πελαγωμένη η κυβέρνηση με τα μέτρα – Τα «όχι» και τα «ναι» από το Μαξίμου

Πλεύρης: «Όχι» σε μέτρα για εμβολιασμένους

Δεν τίθεται θέμα λήψης μέτρων για εμβολιασμένους και εφόσον χρειαστεί, θα παρθούν άλλα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Έχουμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα που στο 90% αφορούν μη εμβολιασμένους όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί αυτοί κινδυνεύουν» διευκρίνισε. Ο υπουργός Υγείας συνέχισε λέγοντας πως «Το 73% των ενήλικων είναι εμβολιασμένο και δεν θα υπάρξει λοκντάουν».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, πρόσφατα κάλεσε τα νοσοκομεία να περιορίσουν τα χειρουργεία και εξέλαβε την σκληρή απάντηση της ΕΙΝΑΠ, η οποια τόνισε πως τα νοσοκομεία δεν μπορούν να γίνουν μονοθεματικά. «Το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή δεν είναι μονοθεματικό, εξυπηρετεί και COVID και non COVID περιστατικά και γι’ αυτό πιέζεται» υποστήριξε ο υπουργος Θάνος Πλεύρης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ