Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια οδηγούν σε αναδιανομή της φτώχειας στα λαϊκά στρώματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο ΚΙΝΑΛ για «τη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος» επέρριψε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή.

«Είστε όλοι συνένοχοι για τη μεγάλη μείωση των μισθών και στη συνέχεια το πάγωμά τους για μια δεκαετία. Για την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων. Για την φοροαίμαξη του λαού και την εκτίναξη των άδικων έμμεσων φόρωνβ. Είστε συνένοχοι για τις ιδιωτικοποιήσεις», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι είναι προκλητικό ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν ως λύση την ίδια την αιτία:  «Το απατηλό «φάρμακο», που προτείνετε και οι δύο, είναι η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη όταν βρισκόμαστε στη φάση της κρίσης.», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις αυξήσεις τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών, στο κόστος της ενέργειας, αλλά και την αύξηση του κόστους στέγασης, προσθέτοντας: «Η πικρή αλήθεια είναι πως η εργατική τάξη, ο λαός της χώρας μας, αφού πλήρωσε την κρίση του 2008-2015, με άμεσες δραστικές περικοπές μισθών, συντάξεων και με εκτίναξη των φόρων, τώρα πληρώνει, μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο κόσμο έμμεσα, με μια ραγδαία υποβάθμιση του εισοδήματός τους μέσα απ’ τον πληθωρισμό.»

«Τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπερνούν ήδη τα 10 δισ. ευρώ…    Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, είναι κυριολεκτικά «ασπιρίνη» σε βαρύ νόσημα, που σε κάθε περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι απ’ την άλλη τσέπη. Πρόκειται για απλά μέτρα αναδιανομής της φτώχειας ανάμεσα στα εργατικά – λαϊκά στρώματα.», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ