Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Νίκος Παππάς: «Ουδέποτε απεμπόλησε την αριστερή του ταυτότητα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στην ελληνική πολιτική ιστορία που παραδέχθηκε ότι από την επόμενη κάλπη, την κάλπη της απλής αναλογικής, δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Προσπαθώντας να κάψει την απλή αναλογική, κάηκε ο ίδιος. Όχι, η προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο iEidiseis.gr, για να συμπληρώσει: «ο κ. Μητσοτάκης ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία κι αφήνει την πολιτική πρωτοβουλία στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Ο κ. Παππάς υποστήριξε πως «αυτή η κυβέρνηση μάτωσε τη χώρα και τον λαό. Και πρέπει να φύγει μία ώρα αρχύτερα. Όσο και να παριστάνει τον αρνητή της πραγματικότητας ο κ. Μητσοτάκης, πολύ σύντομα θα περάσει την πόρτα της εξόδου». Τόνισε ότι «εμείς, συντεταγμένα και συλλογικά, απαντάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά και θα λάβει ισχυρή εντολή για τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης».

Μιλώντας για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τις αντιδράσεις, που εκδηλώνονται ως προς τη φυσιογνωμία του κόμματος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «απόψεις που θεωρούν ότι διά της κεντρικής εκφώνησης και της συνολικής παρουσίας στη ΔΕΘ, το κόμμα απεμπόλησε την αριστερή του ταυτότητα, στερούνται οποιασδήποτε βάσης. Σε κάθε περίπτωση, κάθε άποψη, που διατυπώνεται δημοσίως, πόσο μάλλον και εν όψει συνεδρίου, θα κριθεί από το δημοκρατικά οργανωμένο σώμα των μελών».

Υποστήριξε πως «η σύγχρονη αριστερή ταυτότητά μας θα κινδύνευε, αν εγκαταλείπαμε τους στόχους μιας μεγάλης προοδευτικής αλλαγής στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, της έκφρασής της από έναν μεγάλο προοδευτικό πολιτικό κοινωνικό φορέα και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Τέλος, ο Νίκος Παππάς έκρινε αναγκαία τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και σε περιφερειακό επίπεδο. Μίλησε για την ενδυνάμωση των οργανώσεων του, μέσα από την επαφή τους με τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, την ενίσχυση της δημοκρατίας στο κόμμα ώστε τα μέλη να αισθάνονται και να είναι ενεργοί συμμέτοχοι στη διαμόρφωση των πολιτικών του. Υποστήριξε τη θεσμοθέτηση νέων δομών και ασυμβιβάστων, την εκλογή οργάνων με διασφάλιση της εκπροσώπησης όλου του πλούτου απόψεων, ρευμάτων, τάσεων και καταγωγών και την αξιοποίηση πολύ περισσότερων άξιων στελεχών με πολιτική και οργανωτική πείρα, καθώς και την ανάδειξη νέων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ