Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Μ. Τζούφη: «Οφείλουμε να προασπίζουμε και να επαγρυπνούμε για τα δικαιώματα των παιδιών»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού μας θυμίζει τις προοδευτικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Μας υπενθυμίζει επίσης πως εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν και να στερούνται. Σήμερα, η ευάλωτη ομάδα των παιδιών απειλείται από την υγειονομική και οικονομική κρίση και γίνεται ο πρώτος αποδέκτης της φτώχειας, της υλικής αποστέρησης, της εκπαιδευτικής υποβάθμισης».

Τάδε έφη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κι αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας, Μερόπη Τζούφη. Η πρώην υφυπουργός σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τον περασμένο Μάρτιο την πρότασή του για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, παρουσιάζοντας παρεμβάσεις και πολιτικές, που πρέπει να υιοθετήσει η χώρα μας ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη και ισότιμη ανάπτυξη όλων των παιδιών – ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, φύλου και εθνικής προέλευσης».

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστήριξε, πως «όταν τα δικαιώματα των παιδιών κινδυνεύουν, κινδυνεύει το μέλλον, η προοπτική και το όραμα. Και όσο υπάρχει παιδική εργασία, αναλφαβητισμός, κακοποίηση, ξεριζωμός και προσφυγιά, οι κοινωνικοί μας αγώνες οφείλουν να είναι διαρκείς, αποκαλυπτικοί και επίμονοι».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ