Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το εμβόλιο η κυβέρνηση το μετέτρεψε σε μέσο εκβιασμού»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η νέα έξαρση της πανδημίας καθρεφτίζει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, και κυρίως τη διαχρονική πολιτική, η οποία αντιμετωπίζει την προστασία της υγείας του λαού, ως «κόστος». Γι αυτό αποθεώνεται η “ατομική ευθύνη”» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Χανιώτικα Νέα» υποστήριξε ότι «ακόμα και η καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, στην κυβέρνηση χρεώνεται, γιατί οι δικές της ανεπάρκειες και παλινωδίες άφησαν ελεύθερο το πεδίο στον ανορθολογισμό, τον σκοταδισμό, την άρνηση».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η κυβέρνηση «το εμβόλιο από όπλο της επιστήμης το μετέτρεψε σε μέσο εκβιασμού και διαχωρισμού».

Έκανε λόγο για απουσία «εμβολιαστικής εκστρατείας με ευθύνη του κράτους και εξαντλητική ενημέρωση, την απουσία προγράμματος καθολικού εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων, με δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό, εφαρμογή της φαρμακοεπαγρύπνησης, σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού».

Υποχρεωτικότητα εμβολίου υπό όρους

Ο ίδιος ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι η «υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μπορούσε να εξετασθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και με αυστηρές προϋποθέσεις, τις οποίες όμως θα μπορούσε να τις διασφαλίσει ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας».

«Στη δική μας πρόταση για ένα καθολικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει ξεχωριστή θέση με βασικό στοιχείο των δομών της τον οικογενειακό γιατρό» τόνισε. Μίλησε για «θιασώτες της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας, αντιμετωπίζουν την πρόταση μας ως μη ρεαλιστική, τους αποστομώνουν τα καθημερινά ρεκόρ της πανδημίας που ομολογούν τη χρεοκοπία της πολιτικής και τους συστήματος που υπηρετούν. Γιατί τελικά ρεαλιστικό είναι ό,τι συμφέρει το λαό» πρόσθεσε.

Το ζήτημα της ακρίβειας

Ως προς την ακρίβεια σημείωσε καταρχήν ότι «το γεγονός ότι το κύμα ακρίβειας δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι άμοιρη ευθυνών. Όταν μάλιστα κοροϊδεύει ότι είναι παροδικό, αλλά και ότι με τα μέτρα που παίρνει θα ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά».

«Η ακρίβεια δεν είναι ουρανοκατέβατη. Είναι με δύο λόγια ο ίδιος ο καπιταλισμός και η λειτουργία του, που από τη μία κλέβει τον ιδρώτα του λαού με την εκμετάλλευση και από την άλλη βάζει χέρι και στο ήδη πενιχρό εισόδημά του με τις ανατιμήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης» πρόσθεσε.

Για τις εκλογές σε ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ είπε οτι ανεξάρτητα από τι υποστηρίζει ο κάθε υποψήφιος για την προεδρία «το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προορίζεται να παίξει το ρόλο ενός μπαλαντέρ στο αστικό πολιτικό σύστημα, στηρίζοντας μία νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Απευθυνόμενος στους απλούς ανθρώπους που «ονειρεύονται ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα ξαναγίνει η λεγόμενη “μεγάλη δημοκρατική παράταξη”» είπε: «Τους λέμε ειλικρινά: Οι προσδοκίες τους αυτές, θα διαψευστούν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ