Σάββατο 21 Μαΐου 2022

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι δεν υπάρχουν γιατροί για το ΕΣΥ, εξαντλεί την πυγμή της στην επιστράτευση ιδιωτών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει στην πραγματική επίταξη των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές, προσωπικό και τεχνικά μέσα και μπορούν να συμβάλλουν άμεσα στα οξύτατα προβλήματα περίθαλψης των ασθενών, εξαντλεί την πυγμή της στην επίταξη ιδιωτών γιατρών. Παρέχει κρατική ασυλία στο κεφάλαιο και κοροϊδεύει ότι με λίγους ιδιώτες γιατρούς θα “λυθεί” το πρόβλημα», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, με αφορμή την κυβερνητική απόφαση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών δημιουργεί πολλά προβλήματα «αφού αφαιρεί γιατρούς που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ τους εξαναγκάζει να εργαστούν σε συνθήκες που απαιτείται εμπειρία στην αντιμετώπιση σύνθετων περιστατικών και προσαρμογή στις ανάγκες λειτουργίας ενός τμήματος ή κλινικής δευτεροβάθμιου επιπέδου.»

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ψεύδεται λέγοντας πως δεν βρίσκει γιατρούς και προσθέτει ότι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών γίνεται «για να κρύψει την άρνησή της να προσλάβει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, για να δημιουργεί ακριβοπληρωμένη πελατεία στα “κοράκια” των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία, αξιοποιώντας τα χάλια των δημόσιων μονάδων υγείας, που είναι και δικό της δημιούργημα» και

Το ΚΚΕ ζητά:

  • Να προσληφθούν όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, όλοι οι νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί. Να προσληφθούν όλοι οι γιατροί για άμεση έναρξη της ειδικότητας.
  • Να επανέλθουν στην εργασία τους όλοι όσοι τέθηκαν σε καθεστώς “διαθεσιμότητας” με τα αναγκαία προληπτικά τεστ και ανάλογα σε χώρους χαμηλού κινδύνου μόλυνσης.
  • Να επιταχτούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα και τα διαγνωστικά εργαστήρια -χωρίς καμία αποζημίωση των επιχειρηματιών- για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα από το κράτος για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού.
  • Να ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και άλλοι υγειονομικοί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού που δεν απαιτείται νοσηλεία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ