Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ίνγκεμποργκ Μπέκελ: «Φοβάμαι για τη ζωή μου, θα φύγω από την Ελλάδα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέκελ, δήλωσε στο Ολλανδικό μέσο ενημέρωσης «NU.nl» πως δέχθηκε επίθεση με πέτρα στο κεφάλι. Η ίδια φοβάται για τη ζωή της και πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος «έβαλε φωτιές» με την ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο. Φαίνεται πως πλεόν είναι θύμα ενός «ψηφιακού κυνηγιού μαγισσών», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του documentonews.gr.

Σύμφωνα με την Μπέκελ το κόκκινο καπέλο της, έχει γίνει σύμβολο που όμως έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την ίδια, αφού όπως αναφέρει δέχεται το «μίσος από την ακροδεξιά και από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όλη μέρα».

Η καταγγελία για την επίθεση με πέτρα

Μετά την επίμαχη συνέντευξη Τύπου η Μπέκελ, πήγε σε σουπερμάρκετ και ένας άντρας την αναγνώρισε και της πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι, βρίζοντάς την παράλληλα. Η πέτρα, για καλή της τύχη, «έξυσε» το κούτελο της και εκείνη έτρεξε γρήγορα σπίτι.

Παρά τις αλλεπάλληλες απειλές αλλά και την πρόσφατη επίθεση, οι Ελληνικές Αρχές δεν την προστατεύουν, όπως καταγγέλει η ίδια. Μόνο οργανώσεις Τύπου, όπως η Ολλανδική NVJ, έχει εκφράσει τη στήριξη της, ενώ δημοσιογράφοι της ένωσης έχουν μιλήσει με το Ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και με την πρεσβεία.

Σκέψεις να εγκαταλείψει την Ελλάδα

«Συμβουλεύτηκα να φύγω από την Ελλάδα, όσο το δυνατόν νωρίτερα» και συμπλήρωσε λέγοντας «θα κάνουν τη ζωή δύσκολη για μένα. Αλλά η ζωή μου είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ».

Για λόγους ασφαλείας η Μπέκελ δεν θέλει να ανακοινώσει το πότε θα φύγει. Άλλωστε έχει συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές στην Ύδρα τον περασμένο Ιούνιο, μαζί με έναν Αφγανό πρόσφυγα που φιλοξενούσε. Η υπόθεση λόγω του κορονοϊού έχει πάρε αναβολή για τον Ιούνιο του 2022.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ