Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Κώστας Ζαχαριάδης: Καταλαβαίνει ο κ. Βορίδης τους μηχανισμούς εξάπλωσης της πανδημίας;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο κύριος Βορίδης είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεται τους μηχανισμούς ανάσχεσης και εξάπλωσης της πανδημίας και ως εκ τούτου ο δημόσιος λόγος του και θέση ευθύνης του τον καθιστά επικίνδυνο. Δεν το αντιλαμβάνεται ο ίδιος και δεν μπορεί να του το εξηγήσει κανείς από τους δεκάδες μετακλητούς που έχει γύρω του. Αν θέλει μπορούμε να του τα εξηγήσουμε εμείς ή να τον πάμε μια βόλτα στο Βιολογικό της Αθήνας να του τα πούνε καλύτερα», δήλωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης και παρέπεμψε σε απάντηση που είχε δώσει ο υπουργός Εσωτερικών στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επαναφορά της τηλεργασίας στο Δημόσιο.

«Την προηγούμενη βδομάδα ο κ. Βορίδης, αναφορικά με πρόταση του τομέα Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για επαναφορά της τηλεργασίας στο Δημόσιο, απάντησε, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών: «Αναφορικά με την αιφνίδια ευαισθησία του κ. Ζαχαριάδη για τα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών είναι τουλάχιστον φαιδρό να επιδιώκει την επαναφορά του καθεστώτος της έκτακτης τηλεργασίας όταν πάνω από το 80% των δημοσίων υπαλλήλων είναι εμβολιασμένοι, οι δε υπόλοιποι υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικούς ελέγχους κάθε εβδομάδα προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους».

Τις επόμενες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός κ. Πέτσας δήλωσε «είμαστε ανοικτοί σε κάθε μέτρο αλλά αυτή τη στιγμή δεν το εξετάζουμε, αν πιεστεί το σύστημα θα το επανεξετάσουμε».

Ο κ. Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η τηλεργασία μαζί με άλλα μέτρα μπορούν να βοηθήσουν στην ανάσχεση της πανδημίας.

Η υφυπουργός Υγείας σήμερα δήλωσε ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Το καλύτερο απ’ όλα όμως το είπε χθες το πρωί ο κ. Βορίδης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν σκέφτονται στην κυβέρνηση lockdown στους ανεμβολίαστους… Και απάντησε «είναι μία ιδέα που εγώ θα την εξέταζα…», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης και πρόσθεσε:

«Πώς θα την εξέταζε αυτή την ιδέα; Είναι δυνατόν να λέει ότι είναι φαιδρή η πρόταση για τηλεργασία αλλά να θέλει να εξετάσουμε το lockdown στους ανεμβολίαστους; Δηλαδή η ιδέα που ο ίδιος θα εξέταζε να εφαρμοστεί, δεν προϋποθέτει αναγκαστικά την «φαιδρή πρόταση Ζαχαριάδη για τηλεργασία»;

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ