Τρίτη 19 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις πολιτών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ από την Βουλή θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για παρακολουθήσεις πολιτών (ανεμβολίαστων, δικηγόρων, γιατρών, δημοσιογράφων κ.α.) οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν αίτημα να κληθεί ο διοικητής της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις συνεχίζονται για τρίτη ημέρα με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Σπίρτζη να συγκρίνει τον πρωθυπουργό (που μερίμνησε ώστε να αναλάβει εκείνος τον έλεγχο της ΕΥΠ) με τον αλήστου μνήμης Γρυλλάκη!

Επιβεβαιώνει ο Οικονόμου!

Για το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτών ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος δεν απάντησε αν γίνονται, άρα εμμέσως επιβεβαίωσε ότι γίνονται, αλλά βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ!

«Με την αξιωματική αντιπολίτευση που διαθέτει η χώρα, τα δείγματα γραφής που έχει δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιμέναμε να είχε τέτοιου είδους ευαισθησίες, δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η ΕΥΠ και να γίνεται κομμάτι μιας δημόσιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι ο διοικητής της ΕΥΠ είναι απολύτως στη διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ενημερώνεται ή να απαντά σε ερωτήματά του ή σε θέματα που θέλει απευθείας από τον ίδιο» είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απειλές που έχουν πιο «υβριδικά» χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν, σημειώνοντας τα περιστατικά με πρόσφυγες στον Έβρο και «την υγειονομική κρίση που ορισμένοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν και δυστυχώς δημιουργούν καταστάσεις που δημιουργούν μεγάλες απειλές για την απώλεια ζωής των συμπολιτών μας».

Ανέφερε πως «η ΕΥΠ εποπτεύεται από ανεξάρτητη εισαγγελική αρχή». Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει η Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία και έβγαλε το ρεπορτάζ για τις παρακολουθήσεις το Σάββατο, ετοιμάζεται προεδρικό διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στη δομή της υπηρεσίας, μεταξύ άλλων και στον τρόπο προσλήψεων νέου προσωπικού με στόχο να παρακαμφθεί το ΑΣΕΠ

Διαβάστε ακόμη:

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης κρύβεται και δεν απαντά για τις αποκαλύψεις για την ΕΥΠ»

Χρήστος Σπίρτζης: Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ