Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Αφήσαμε τα μνημόνια και πιάσαμε το Υπερμνημόνιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τελείωσαν τα Μνημόνια, αυτά που ψηφίζανε ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πόσα φτάσαμε την προηγούμενη δεκαετία με την οικονομική κρίση και τώρα έχουμε το Υπερμνημόνιο (…). Το οχτάωρο να τελειώσει, να γίνει δεκάωρο δεν ξέρω δωδεκάωρο. Να έχεις κόντρα βάρδιες, δηλαδή μέσα στο 24ωρο, δύο οχτάωρα δουλειάς συνεχόμενης για τον εργάτη, που είναι εξόντωση. Από εκεί και πέρα για την αγρότη, το ίδιο, για τον αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία αντίστοιχα ή για τον επιστήμονα και πάει λέγοντας».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, κατά την σημερινή 2η μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη. Επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι και γενικότερα στους σεισμόπληκτους του Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Ηρακλείου, Μανώλη Συντυχάκη και τον δήμαρχο Μινώα – Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη.

«Κρατήστε μικρό καλάθι»

«Ενάμιση μήνα μετά τον σεισμό, δεν πηγαίνουν όλα «ρολόι», όπως προσπαθεί να μας πείσει, να σας πείσει η κυβέρνηση. Εμείς δεν πειθόμαστε, γιατί ακούμε και όλους εσάς που λέτε, άλλοι πιο οξυμένα τα ζητήματα, άλλοι πιο μαλακά, άλλοι ότι «έχουν γίνει πράγματα», άλλοι ότι «δεν έχει γίνει τίποτα», ανέφερε μεταξύ άλλων , ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας παρευρέθηκε σε σύσκεψη με φορείς της περιοχής. Συνέστησε στους κατοίκους να κρατούν καλάθι «γιατί άλλο οι υποσχέσεις αυτών που έχουν την πολιτική εξουσία και διαχειρίζονται τα ζητήματα και άλλο τι  γίνεται στην πράξη».

Υποστήριξε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι πάνω από 6.000 τα κτήρια με πρόβλημα. Τόνισε ότι υπάρχουν σχολεία, που είναι εντελώς ακατάλληλα ή έχουν ζημιές, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λειτουργήσει η εκπαιδευτική διαδικασία.

Σημείωσε πως οι αποζημιώσεις «προχωρούν με ρυθμούς χελώνας», ενώ πολλοί άνθρωποι είναι ήδη άνεργοι, αφού πολλές δραστηριότητες έχουν σταματήσει. Υποστήριξε ότι «αρχίζουν και «πρασινίζουν» ξανά κτίρια, σπίτια. «Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται για να είναι λιγότερες οι αποζημιώσεις από τη μεριά του κράτους. Άρα πρέπει να υπάρχει μεγάλη επαγρύπνηση, πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή, να μην αφήσουμε να συμβούν αδικίες».

Τέλος, υποστήριξε πως το αίτημα για έκτακτο επίδομα σε όλους δεν έχει ικανοποιηθεί ενώ αναφορικά με τους αγρότες τόνισε πως υπήρξαν και ζημιές στην αγροτική παραγωγή και δυσκολίες και για την επόμενη χρονιά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ