Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η ευθύνη για κάθε συμπολίτη μας που δεν βρίσκει ΜΕΘ έχει το όνομα, Κυριάκος Μητσοτάκης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δε πίστεψαν στο δημόσιο σύστημα υγείας και για το γεγονός ότι σήμερα είμαστε σε χειρότερο σημείο απ’ ό,τι ένα χρόνο πριν υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

«Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσοκομεία να έχουν 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με πριν την πανδημία», υπογράμμισε. «Με βάση όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το Λαϊκό Νοσοκομείο κάνει εφημερία με 100 εργαζόμενους λιγότερους σε σχέση με πριν και με 5 κλίνες ΜΕΘ κλειστές γιατί δεν υπάρχει προσωπικό», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Στο Λαϊκό, τις προηγούμενες μέρες χάσαμε δυο συμπολίτες μας που ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ πριν από μερικές μέρες υπήρξε καταγγελία για απώλεια εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Νίκαιας», πρόσθεσε.

«Πλέον καταγράφονται ξανά απώλειες εκτός ΜΕΘ», είπε, θυμίζοντας ότι «στο περσινό φονικό δεύτερο κύμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, από τις απώλειες στη βόρεια Ελλάδα, 8 στους 10 ανθρώπους χάθηκαν εκτός ΜΕΘ».

«Η κ. Γκάγκα μας είπε ότι θα διαλέγουμε αν θα μπει σε ΜΕΘ ασθενής με εγκεφαλικό ή ασθενής με κορωνοϊό, ενώ προχθές ο κ. Βασιλακόπουλος παραδέχθηκε ότι πάρα πολλά κρεβάτια βαφτίστηκαν ΜΕΘ χωρίς να είναι», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ξεκαθάρισε: «για κάθε συμπολίτη μας που θα χρειαστεί ΜΕΘ και δεν θα υπάρχει, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Είναι επίσης αδιανόητο, εν μέσω πανδημίας, να γίνονται συγχωνεύσεις σε σχεδόν 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά και να δημιουργούνται τάξεις με 29 μαθητές», επανέλαβε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Υπενθύμισε δε ότι «όταν ο κ. Καραμανλής βρέθηκε θετικός, στη διάρκεια ολομέλειας στη Βουλή, διακόπηκε η διαδικασία για να γίνει απολύμανση και μάλιστα σε μια αίθουσα που όλοι όσοι παρευρίσκονταν ήταν εμβολιασμένοι και τηρούσαν αποστάσεις». «Αντίθετα, σε μία τάξη με 29 μαθητές για να σταματήσει η διαδικασία θα πρέπει να έχουν νοσήσει 15 παιδιά -αυτό είναι το πρωτόκολλο της κ. Κεραμέως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα όπως είναι η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, η αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αλλά και η μαζική συνταγογράφηση τεστ», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Κάθε μέρα καταγράφονται πλέον σχεδόν 7.000 κρούσματα, κάποια από τα οποία είναι σίγουρο ότι έχουν έρθει σε επαφή και με εμβολιασμένους εργαζόμενους, οι οποίοι το επόμενο πρωί πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους. Όποιος έρχεται σε επαφή με κρούσμα, θα πρέπει να έχει δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό τεστ», υπογράμμισε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι «χρειάζεται άμεσα η ουσιαστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη της πανδημίας, μέσα από την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών». «Το κρίσιμο είναι οι μεγάλες κλινικές, ειδικά στις “κόκκινες περιοχές”, να μπουν στη μάχη», σχολίασε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ