Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Μάριος Κάτσης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι Κουρτς επί 40 – Η εξεταστική θα αποκαλύψει τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης» 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Με την πρόταση που καταθέσαμε για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, ήρθε η ώρα να ελεγχθεί επιτέλους στο κοινοβούλιο, αυτό που εδώ και δυο χρόνια είναι στα χείλη κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση στον τόπο με τόσο ευνοϊκή μεταχείριση από τα ΜΜΕ. Όπως και ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι “στον τοίχο” από τις αποτυχίες της και την ίδια την πραγματικότητα, επιστρατεύει το φοβερό επιχείρημα: Ναι, αλλά στις δημοσκοπήσεις προηγούμαστε», ανέφερε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραλλήλισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον εγκάρδιο φίλο του, κ. Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε από καγκελάριος της Αυστρίας μετά την καταγγελία ύπαρξης σκανδάλου χειραγώγησης της κοινής γνώμης, και διερευνάται για χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου ευρώ. «Εδώ η κυβέρνηση έχει δώσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ με τις λίστες Πέτσα, την καμπάνια του εμβολιασμού, και στην Enterprise Greece που έκανε εξαγωγή την εικόνα του “Πρωθυπουργού-Μωϋσή” σε ξένα έντυπα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι Κουρτς επί 40!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάριος Κάτσης.

Όσον αφορά τις λίστες Πέτσα, κατήγγειλε τις πρακτικές «μπανανίας», με τις οποίες μοιράστηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων, εν μέσω πανδημίας, ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου δημόσιο χρήμα πήραν ανύπαρκτα site, κλειστά ΜΜΕ, site του αγαπημένου της κυβέρνησης Μένιου Φουρθιώτη με μηδαμινή επισκεψιμότητα, ενώ  κάποια αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, όπως το «Documento», αποκλείστηκαν εντελώς.

Αναφερόμενος στο θέμα των δημοσκοπήσεων, εστίασε στην από 31/05/2021 δημοσκόπηση της Opinion Poll, η οποία έβγαλε αντίθετα ευρήματα με τα αντίστοιχα αυτής του Ευρωβαρομέτρου, με διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 18%, σε μια συγκυρία όπου η Κυβέρνηση βρισκόταν στριμωγμένη από την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας. Από τη δημοσίευση της έρευνας δεν προέκυπτε ως όφειλε, ούτε ποιος την είχε παραγγείλει, ούτε εάν επρόκειτο για τακτική κυλιόμενη δημοσκόπηση. «Όλως τυχαίως», μάλιστα, αναπαράχθηκε ακαριαία από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, παρόλο που δεν έγινε για λογαριασμό κάποιου εξ αυτών.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αν ο κύριος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία φαντασιώνονται μια Ελλάδα στην οποία δε θα γίνονται ευθείες ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό από τους δημοσιογράφους, όπου η τέταρτη εξουσία θα κρατάει λιβανιστήρι αντί για μικρόφωνο, και που το Δημόσιο χρήμα θα είναι μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης τότε είναι βαθιά νυχτωμένος».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ