Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Κουτσούμπας: Υπερψηφίζουμε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή, αλλά δεν έχουμε αυταπάτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα», «χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί να προκύψει και κάτι θετικό απ’ αυτή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφού επέκρινε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι στήνουν «ακόμα έναν καβγά», που είναι «αποπροσανατολιστικός και αποκρουστικός» και «προκαλεί το λαό που δοκιμάζεται από ένα νέο κύμα πανδημίας», σημείωσε ότι το ΚΚΕ πριν από ενάμιση χρόνο είχε καταθέσει τροπολογία που προέβλεπε τη δωρεά προβολή μηνυμάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις περιπτώσεις και τη διενέργεια έρευνας για το πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από την κρατική διαφήμιση. Η τροπολογία αυτή απορρίφθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γιατί κανέναν δεν βόλευε μια τέτοια τροπολογία, καθώς τα κόμματα θέλουν να συντηρηθεί η κατάσταση που υπάρχει.

Η δημιουργία μηχανισμού σχέσεων και διαπλοκής των κυβερνήσεων με τα ΜΜΕ δεν λύνεται με νομοθετικές ρυθμίσεις, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, γιατί «το ζήτημα είναι πολύ βαθύτερο κι έχει να κάνει με τη σύμφυση των κυβερνήσεων, του ίδιου του κράτους με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ανάμεσα τους και τα διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Επισήμανε στη συνέχεια ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «την πρόταση για την εξεταστική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτά τα περί «δημόσιας ενημέρωσης η οποία είναι κοινωνικό αγαθό» και «αντικειμενικότητας των μέσων μαζικής ενημέρωσης ως προϋπόθεση της δημοκρατίας», που λέτε στην πρότασή σας, όταν μάλιστα κουμάντο στην ενημέρωση κάνουν συγκεκριμένα αφεντικά, μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν πείθουν ούτε τα μικρά παιδιά.»

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Εμπόδια στην Εξεταστική για τις «λίστες Πέτσα» προσπαθεί να ορθώσει η ΝΔ – Live video

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ