Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Απίστευτη δήλωση Μητσοτάκη που βγάζει το… λάδι στα αρχαία της Ολυμπίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεπερνάει τη φαντασία η πρόταση επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με τον πολιτισμό που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τον αρχαιολογικό χώρο στην Ολυμπία.

Το λάδι, του αρχαιολογικού χώρου, είπε είναι ευκαιρία, επειδή «δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή μπορεί να πουληθεί»!

Φαντάζεται κανείς, ακούγοντας τον πρωθυπουργό ότι πρόκειται περί τρομερής ευκαιρίας που μένει ανεκμετάλλευτη. Αλλά όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες, η παραγωγή αυτή αφορά το πολύ 800 λίτρα.

Τα ακριβά λάδια στην ελληνική αγορά είναι περίπου 10 ευρώ το λίτρο. Αν λοιπόν το λάδι του αρχαιολογικού χώρου πουληθεί σε δεκαπλάσια τιμή, συσκευασμένο, θα αποφέρει 80.000,  από τα οποία δεν θα είναι όλα κέρδη.

Επίσης για να διαφημιστεί ως «λάδι αρχαιολογικού χώρου Ολυμπίας» στους αγοραστές θα χρειαστεί, μάλλον περισσότερα! Ενώ όλοι θα γνωρίζουν ότι δεν θα διαφέρει σε γεύση από τον διπλανό ελαιώνα, αν έχουν τις ίδιες μεθόδους παραγωγής.

Αυτά από τον πρωθυπουργό που επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία για να εγκαινιάσει το έργο της Microsoft για τη ψηφιακή αναπαράσταση του αρχαιολογικού χώρου.  Κατά τα λοιπά μιλώντας στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας έδωσε γενικόλογες υποσχέσεις για ανάπτυξη στην περιοχή.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο βουλευτής  Νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός. Συγκεκριμένα, σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο NEWS 24/7: «Βρήκε τον τρόπο να ανακουφίσει έναν νόμο που μετράει 130.000 καμένα στρέμματα και σχεδόν μισό εκατομμύριο καμένα ελαιόδεντρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. […] Εκπληκτοι ακούσαμε την πρόταση του για αξιοποίηση των ελαιοδέντρων εντός του Αρχαιολογικού Χώρου!!! Πραγματικά αναρωτιόμαστε πώς τόσο καιρό κανένας άλλος δεν είχε σκεφτεί κάτι τέτοιο για να απογειωθεί η οικονομία της Ηλείας».

«Ήλθον, είδον, απήλθον. Πλεονάζουσες αναφορές στο ένδοξο παρελθόν. Δόθησαν εκ νέου υποσχέσεις μόνο για την Αρχαία Ολυμπία. Αγνοήθησαν η Ηλεία και οι παραγωγικές δυνάμεις», σημείωσε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ