Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Βουλή: Εμπόδια στην Εξεταστική για τις «λίστες Πέτσα» προσπαθεί να ορθώσει η ΝΔ – Live video

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομόφωνο ήταν το «όχι» της αντιπολίτευσης στην πρόταση της ΝΔ να αλλάξει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική Επιτροπή. Μετά από αυτό η ΝΔ αποφασίζει να καταψηφίσει την Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα συσταθεί λαμβάνοντας τις 120 ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Αλλαγή στο περιεχόμενο της Εξεταστικής θα γίνει, όπως είχε δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση της Εξεταστικής.

«Η ΝΔ θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που στερείται περιεχομένου, αλλά θα λειτουργήσει θεσμικά προκειμένου η μειοψηφία να ασκήσει το δικαίωμά της», είπε ο εισηγητής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης στην Ολομέλεια.

Νωρίτερα είχε αποτύχει η απόπειρα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί χρονικά ο έλεγχος χρηματοδότησης στα Μέσα και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων σε μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο. Την πρόταση της ΝΔ απέρριψαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας και του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

Ζωντανά η συζήτηση

Πηγές της ΝΔ διέρρευσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει απομονωμένος και εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του με την άρνησή του, όπως είχε προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και ουσιαστικά αποδέχθηκαν σήμερα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης». «Η τυφλή άρνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ριχθεί άπλετο φως στη διακυβέρνηση της δικής του περιόδου δημιουργεί ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις. Τι έχει να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τολμά τον έλεγχο; Τι φοβάται και αρνείται την έρευνα;», καταλήγουν οι πηγές της ΝΔ.

ΝΔ: Να τελειώσει τα Χριστούγεννα η Εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ!

Εξεταστική εξπρές θέλει η ΝΔ! Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ επιδιώκει να τελειώσει πολύ γρήγορα η Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αναμένεται να ανακοινώσει (μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας) ότι η Εξεταστική θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της εντός 2 μηνών.
Σημειώνεται ότι πρόεδρος στην Επιτροπή αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Διαβάστε ακόμη:

Βουλή: Το ΚΙΝΑΛ αδειάζει τη ΝΔ και ψηφίζει την Εξεταστική για τις «λίστες Πέτσα» που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – Live video

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ