Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Αισχρή επίθεση Άδωνι σε καταστηματάρχες, ανεμβολίαστους, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει νέους περιορισμούς για την εστίαση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μια επίδειξη αλαζονείας και εντελώς έξω από τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο πολίτης ξανά ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Αυτή τη φορά κάλεσε τους ανθρώπους της εστίασης να στραφούν κατά των ανεμβολίαστων! Ταυτόχρονα προστατεύει τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς που θα ελέγξουν τους καταστηματάρχες!

Αποποιούμενος κάθε κυβερνητική ευθύνη για την έκρηξη των κρουσμάτων και την κατάρρευση των νοσοκομείων του ΕΣΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στους καταστηματάρχες της εστίασης που… τολμούν να ζητούν ενίσχυση επειδή πλήττεται ο κλάδος τους με τα κυβερνητικά μέτρα.

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση και χαρακτήρισε την αγωνία τους και την έκκληση για στήριξη «αχαριστία»: «Η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους […] Αντιλαμβανόμαστε ότι στεναχωρήθηκαν για τα μέτρα. Αλλά η στεναχώρια τους δεν πρέπει να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση, που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται»!

Επειτα, με τη γνωστή τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού και του διαίρει και βασίλευσε προσπάθησε να στρέψει τους εμπόρους εναντίον της εστίασης και το ανάποδο!

«Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο. Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου ενώπιον του κ. Πρωθυπουργού, εξέφρασαν το πολύ μεγάλο τους παράπονο ότι η εστίαση πήρε τεράστιους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί οι πόροι που πήγαν στην εστίαση τους στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι», είπε.

«Χτες υπεύθυνοι για τη μετάδοση του κορονοϊού, σήμερα “αχάριστοι” κατά τον Υπουργό Ανάπτυξης. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους κοινωνικούς φορείς σαν εσωτερικούς εχθρούς ή κακομαθημένα παιδιά. Ακόμα χειρότερα, επιχειρεί να στρέψει τον ένα κλάδο απέναντι στον άλλο», σχολίασε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης. «Είναι μια επιλογή που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της πανδημίας και οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης. Η εστίαση, όπως και το λιανεμπόριο, διεκδικούν το αυτονόητο: να μείνουν όρθιοι σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Έχουν την απόλυτη στήριξη μας», συμπλήρωσε.

Χαμένοι στις αντιφάσεις

Είναι ο ίδιος υπουργός που προχθές αποκάλυψε ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί ανεμβολίαστοι λέγοντας: «για φανταστείτε να πάμε να κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους αστυνομικούς και λιμενικούς, όπου υπάρχουν 30.000-40.000 ανεμβολίαστοι. Αν βάλεις το ίδιο μέτρο πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή… ».

Δηλαδή, μέσα στην απόγνωσή του ο κ. Γεωργιάδης έχει μπερδευτεί τόσο πολύ που στρέφει τους καταστηματάρχες εναντίον των ανεμβολίαστων, άρα και των αστυνομικών ανεμβολίαστων!

Τόσο πολύ αδιανόητα είναι αυτά που λέει ώστε σχόλιο στην Καθημερινή του υπενθυμίζει ότι ενώ τα εστιατόρια είναι προαιρετικά για τους πολίτες, δεν μπορούμε να επιλέξουμε τους ένστολους. «Η EMAK είναι μία και υποχρεωτική. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για την Αστυνομία, αφού οι πολίτες τη χρειάζονται συχνότερα από την Πυροσβεστική».

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα προσπαθώντας να ανακόψει το τσουνάμι των κρουσμάτων

Διαβάστε ακόμη:

Αθηνά Λινού: «Τα τιμωρητικά μέτρα δεν δουλεύουν. Προσοχή στα σχολεία»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ