Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου συζητείται ο Κώδικας Νομοθεσίας για προστασία αρχαιοτήτων, καταγγέλλοντας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ώστε να δοθεί χρόνος στους βουλευτές να το μελετήσουν και να συζητηθεί στην Επιτροπή, κάτι που η κυβέρνηση αρνήθηκε.

«Εδώ, αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι, πρόκειται για μια πράξη η οποία δεν είναι απλώς κακή νομοθέτηση, δεν είναι παράδειγμα κακής νομοθέτησης. Εδώ, θα μου επιτρέψετε τη βαριά έκφραση, πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δεν είναι δυνατόν 9 η ώρα το βράδυ, προπαραμονή να έρχεται ένας Κώδικας για ένα τόσο σοβαρό θέμα που πρέπει να διαβαστεί αναλυτικά και να εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή μιάμιση μέρα μετά. Εκτός κι αν η δουλειά μας ως Βουλευτών είναι, να ερχόμαστε να ψηφίζουμε ή να καταψηφίζουμε, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς κάνουμε.» τόνισε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε ότι «Δεν πρόκειται απλώς για κοροϊδία του Κοινοβουλευτικού Έργου, δεν πρόκειται για υπονόμευση του Κοινοβουλευτικού Έργου. Είναι ένας απίστευτος κυνισμός, ένα απίστευτο θράσος ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν παίζει κανένα ρόλο. Δεν θα μείνω στα άρθρα που αλλάζουν ή απαλείφονται, δεν θα μείνω σε αυτά, γιατί είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και άλλα όπου εκεί μπορούμε ακόμα να δικαιώσουμε και τον Έλγιν με τις τροποποιήσεις που γίνονται- δεν θα μπω επί της ουσίας- αλλά ερωτώ τους συναδέλφους βουλευτές. Προλάβατε να διαβάσετε αναλυτικά αυτό τον Κώδικα; Προλάβατε να το συζητήσετε όπως χρειάζεται να γίνει; Γιατί σε μία μέρα; Γιατί εσπευσμένα ενώ η Υπουργός τον έχει στα χέρια της εδώ και 8 μήνες; »

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ