Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ! Ο Λοβέρδος ψηφίζει τον ποινικό κώδικα της ΝΔ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ προκάλεσε ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνοντας στη Βουλή ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα! Ήρθε έτσι σε αντίθεση με την κομματική γραμμή του ΚΙΝΑΛ την ώρα που είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

«Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος και απαλλαγμένος από εσωκομματικούς συσχετισμούς», όπως είπε, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που το ΚΙΝΑΛ ψηφίζει παρών επί της αρχής.

Υπογραμμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ άλλαξε τον εισηγητή του βάζοντας τον Αχμέτ Ιλχάν στη θέση της Νάντιας Γιαννακοπούλου (η οποία ως υποστηρήκτρια του κ. Λοβέρδου φέρεται να ήταν υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου). Επομένως η ομάδα Λοβέρδου διασπά την γραμμή του ΚΙΝΑΛ μέσα στην προεκλογική περίοδο με τον ίδιο τον Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει «απαλλαγμένος από την ανάγκη να υπακούω σε κάποιους εσωκοκομματικούς συσχετισμούς για να δώσω και ένα απολύτως δικό μου στοιχείο πολιτικής ταυτότητας».

«Ως ελεύθερος άνθρωπος ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας καλούμαι να καταθέσω τις απόψεις μου σύμφωνα με την συνείδηση μου χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, χωρίς να με δεσμεύει τίποτα», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος αποστασιοποιούμενος από το κόμμα του.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλει αυστηριοποίηση του Ποινικού Κώδικα ασκώντας κριτική στην θέση του ΚΙΝΑΛ. «Θεωρώ αδιανόητο  η εισηγήτρια μας, η Νάντια Γιαννακοπούλου, να έχει πει επανειλημμένα γιατί αργείτε να αυστηροποιήσετε τον Ποινικό Κώδικα, η αείμνηστη πρόεδρός μας να σας έχει κάνει κριτική για το ίδιο θέμα. Να έρχονται οι αυστηροποιήσεις των ποινών, και εμείς να έχουμε ομιλίες πρωτευόντων βουλευτών μας επί θεμάτων σοβαρών μεν, αλλά που δεν μπαίνουν στην ουσία του σχεδίου νόμου», είπε χαρακτηριστικά κοιτώντας τα έδρανα του ΚΙΝΑΛ. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων: «Είναι δυνατόν να έχουμε μια σειρά από προβλήματα διαρκώς που να αφορούν πληθώρα θεμάτων και κυρίως αυτά που ευαισθητοποιούν περισσότερο κάθε σοβαρό άνθρωπο κάθε αγνό πολίτη, όπως είναι τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και να μην υπογραμμίζουμε την καλύτερη ρύθμιση, που έρχεται στη Βουλή σήμερα, με όλες μας τις δυνάμεις; Το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ