Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Αλέξης Τσίπρας: Για κάθε πολίτη που χάνει τη ζωή του από την πανδημία, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Εγκληματικές και τεράστιες» είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στον ραδιοσταθμό Παρατηρητής 94.0 της Κομοτηνής, την οποία επισκέπτεται αύριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε ότι η χώρα «τους τελευταίους τρεις μήνες βρίσκεται ξανά σε μια δυσχερέστατη θέση και στις χειρότερες θέσεις σε όλη την Ευρώπη στις απώλειες ανθρώπων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Το ποσοστό εμβολιασμού είναι εξαιρετικά χαμηλό και τα κρούσματα σε δυσθεώρητα ύψη».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι τελειώσαμε με την πανδημία, πράγμα που έδωσε λάθος μήνυμα, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Τί μήνυμα έδωσε αυτή η επιπόλαιη στρατηγική της κυβέρνησης στους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους; Ένα μήνυμα χαλαρότητας, ότι ξεμπερδέψαμε, ότι μπορούμε να ζούμε όπως ζούσαμε πριν. Όμως ήταν λάθος μήνυμα, στη λάθος στιγμή».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η χώρα υπολείπεται πάνω από 10-15 ποσοστιαίες μονάδες σε εμβολιαστική κάλυψη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που απέδωσε στο έλλειμμα εμπιστοσύνης. «Δεν εκπέμπει εμπιστοσύνη, δεν έχει αξιοπιστία η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπόρεσε να πείσει τους πολίτες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν ενίσχυσε και δεν ενισχύει το ΕΣΥ».

«Για κάθε πολίτη που από εδώ και στο εξής θα χάνει τη ζωή του έξω από ΜΕΘ, που θα διασωληνώνεται εκτός, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο, δεν θα είναι γενικά και αόριστα μια ευθύνη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον κύριο Μητσοτάκη ότι «ενδιαφέρεται μονάχα να μετράει ψήφους», ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δείξει υπευθυνότητα ως προς τη διαχείριση της πανδημίας. Ο κύριος Μητσοτάκης «αντί να σκύψει πάνω από τον ανθρώπινο πόνο και να αναμετρηθεί με τις ευθύνες του, προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν υγειονομικούς και εθνικούς σαμποτέρ. Αντί να επιδιώκει σε μια κρίσιμη στιγμή αγωνίας και φόβου την ενότητα της κοινωνίας και τη στοιχειώδη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων καταφεύγει στο τελευταίο καταφύγιο των ενόχων, τον διχασμό. Αντί να ακούσει, έχει καταληφθεί από το επικίνδυνο αίσθημα της καταδίωξης», είπε ο κύριος Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «οδηγεί τη χώρα σε τραγικό αδιέξοδο».

«Είναι καιρός η πλειοψηφία της δημοκρατικής λογικής και της κοινωνικής ευθύνης να του δείξει την έξοδο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να βλέπουμε τους ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι κι εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια». Ο πρωθυπουργός «έχει ευθύνες, οφείλει να τις αναλάβει, οφείλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, αν δεν μπορεί ας το αφήσει να τις πάρουμε εμείς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια ο κύριος Τσίπρας τόνισε ότι ο κόσμος βλέπει τους λογαριασμούς να φουσκώνουν, το εισόδημα του να μην αυξάνεται και τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει αύξηση του κατώτατου μισθού 2% για το 2022, «μια κοροϊδία δηλαδή».

Για τις επιδοματικές ενισχύσεις στο τιμολόγιο ρεύματος, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «το να εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός, κάθε δυο μήνες, υποτίθεται ενισχύσεις επιδοματικές στο τιμολόγιο του ρεύματος δείχνει την ανεπάρκεια και την αδυναμία κατανόησης και την προχειρότητα. Αυτά τα 9 ευρώ στην αρχή, που τα έκανε 18 και τώρα τα κάνει 30, μπροστά σε αυξήσεις της τάξης των 150, των 200, των 250 ευρώ στα νοικοκυριά ανάλογα με την κατανάλωση, είναι ψίχουλα, και δεν θα τα καταλάβει καν ο καταναλωτής».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ