Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Όταν ο Μητσοτάκης έκανε γαργάρα τις λοιδορίες του εφοπλιστή και δεν έχανε την ψυχραιμία του!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χειροκροτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα φιλικά του ΜΜΕ επειδή δήθεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του και την Ελλάδα από την «προσβλητική» ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

Αρχικά να πούμε ότι η Ελλάδα δεν προσβάλλεται από ερωτήσεις. Ο πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να προσβληθεί.

Μιλάμε για τον ίδιο πρωθυπουργό που όταν δέχτηκε μια επιθετική ερώτηση έγινε έξαλλος ενώ όταν ο ίδιος, ο αρμόδιος υπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άκουσαν από μεγαλοεφοπλιστή ότι τους έχει χεσμ@@@ δεν έβγαλαν άχνα. Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μαϊου από το Μαξίμου είχε δοθεί εντολή να μην το σχολιάσει κανένα κυβερνητικό στέλεχος.

Ξένοι δημοσιογράφοι το αποκάλυψαν κι αυτό. Οχι γιατί είναι καλύτεροι από τους Ελληνες αλλά γιατί μπορούν να κάνουν με μεγαλύτερη ελευθερία τη δουλειά τους. Δουλεύουν σε ΜΜΕ που δεν εξαρτώνται από τις λίστες Πέτσα.

Αλλωστε η απάντηση του πρωθυπουργού στο σημείο που αναφέρεται στους Ελληνες δημοσιογράφους είναι περισσότερο προσβλητική από την ερώτηση που του έγινε. «Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε συνηθίσει να κάνετε ευθείες ερωτήσεις σε πολιτικούς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει την ερώτηση της δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

Αυτό που είπε, εμμέσως, ο πρωθυπουργός είναι «οι δικοί μας δημοσιογράφοι δεν κάνουν ευθείες ερωτήσεις». Αυτό αποτελεί προσβολή για το σύνολο των δημοσιογράφων της χώρας αλλά κυρίως αποτελεί φτύσιμο στους δημοσιογράφους που τον λιβανίζουν.

Τέλος, από την επιθετική ερώτηση θα μπορούσε να πάρει αφορμή (αν είχε τα ανακλαστικά να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας ο πρωθυπουργός) για να μιλήσει για την έλλειψη αλληλεγγύης από την ΕΕ προς την Ελλάδα στο προσφυγικό. Αντί για αυτό περιέγραφε όσο ωραίο είναι το νέο καμπ στη Σάμο που έγινε με λεφτά της ΕΕ.

Συμπέρασμα: Οι Ευρωπαίοι «καλοί φίλοι» μας, όπως ο Ρούτε, θέλουν την Ελλάδα φυλακή προσφύγων, ο πρωθυπουργός μας πάει εθελοντής στα σχέδιά τους και για να το πετύχει αυτό καταργεί ακόμη και την ελευθερία του Τύπου που ορίζει το Σύνταγμα. Να τον χαιρόμαστε!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ