Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Κουτσούμπας με ΚΕΔΕ: Πλήρης χρηματοδότηση των Δήμων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ΚΚΕ επιμένει στην πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων από τον προϋπολογισμό. Η δήθεν οικονομική αυτονομία και αυτοτέλεια των Δήμων είναι και παγίδα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ σχετικά με τα αιτήματά της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την πλευρά του, απάντησε ότι «χωρίς οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Όλες οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις μέχρι σήμερα -Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης-  οδήγησαν σε μετατροπή των δήμων σε τμήματα των κρατικών υπηρεσιών, σε τμήματα του κρατικού μηχανισμού, για να ρυθμίζουν τους κανόνες ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται τα έργα και τις υπηρεσίες στους Δήμους.»

«Οι δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια χρησιμοποιούνται είτε ως “αμορτισέρ” για την εκτόνωση των λαϊκών αντιδράσεων και αποποίηση των ευθυνών της κεντρικής εξουσίας είτε ως “τροχονόμοι” των επιχειρηματικών συμφερόντων με τις λαϊκές ανάγκες είτε ακόμη και ως “αυτοφοράκηδες”, όπως οι ίδιοι το λένε, για προβλήματα που παρουσιάζονται στους Δήμους τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΚΚΕ, συμμετείχε και ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνος της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ για την Τοπική Διοίκηση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ