Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Μητσοτάκης: Αποκλείει νέο lockdown, παραδέχεται ότι «έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, που επιφέρει και απώλειες στην χώρα μας», παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός, εγκαταλείποντας, τουλάχιστον προς το παρόν, τη θεωρία ότι βρισκόμαστε στο «τελευταίο μίλι» της πανδημίας. Η διαφορά είναι ότι τώρα έχουμε το εμβόλιο και για υτό «δεν θα ξαναϋπάρξει lockdown στη χώρα», είπε ο κύριος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς, ενώ οι ανεμβολίαστοι «πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ».

«Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμού. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δύσκολες εβδομάδες, υπάρχει όμως και η αισιόδοξη πλευρά της πραγματικότητας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εστίαση και το εμπόριο ως «ίδια, εάν όχι αυστηρότερα με αυτά που λαμβάνονται και σε άλλες χώρες».

Επαναλαμβάνοντας εξάλλου την τακτική της μετάθεσης ευθυνών, είπε ότι «η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας, στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου και του ιερέα που θα πρέπει να διδάξει την πίστη στη ζωή. Είναι καιρός να γίνουμε εμείς οι φύλακες της υγείας μας και της υγείας των γύρω μας».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «λαϊκιστική, μηδενιστική και σπασμωδική αντιπολίτευση» και ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «φλερτάρει με τους ανεμβολίαστους».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ