Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Νάσος Ηλιόπουλος: Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, να πάει σπίτι της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αυτά που χρειάζονται για να αποφύγουμε τα χειρότερα, να πάει σπίτι της, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι οι δείκτες της πανδημίας είναι χειρότεροι σε σχέση με πέρυσι.

«Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, έχουμε 477 διασωληνωμένους, ενώ πέρσι την αντίστοιχη μέρα είχαμε 228. Έχουμε μία κυβέρνηση που διαρκώς καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι η πανδημία τελειώνει», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ανέλυσε τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την σημερινή κατάσταση.

«Δεν μπορεί σε συνθήκες πανδημίας να συγχωνεύονται 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά και να δημιουργούνται τάξεις με 29 μαθητές και μαθήτριες. Δεν γίνεται όταν βρέθηκε θετικός ο κ. Καραμανλής στη Βουλή –και του ευχόμαστε περαστικά- η διαδικασία της ολομέλειας να διακόπτεται, ενώ μία σχολική τάξη –όταν βρίσκεται ένα παιδί θετικό- να συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι με την πανδημία σε έξαρση ο δημόσιος προϋπολογισμός του 2022 για την υγεία είναι μειωμένος κατά 900 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον εμβολιασμό τόνισε ότι είναι ανάγκη να θωρακιστούν άμεσα όλοι οι πολίτες, αλλά ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα χαμηλά ποσοστά, λέγοντας ότι «τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως το ποσοστό των συνειδητών αντιεμβολιαστών δεν ξεπερνά το 15%». «Από το 15% μέχρι το 40% λοιπόν υπάρχει η ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μιας κυβέρνησης που έχει υπουργό Υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος, λίγους μήνες πριν, δήλωνε ότι δεν είναι δική τους ευθύνη να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν». Επανέλαβε δε ότι «έχουμε έναν υπουργό Υγείας ο οποίος απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο ακροδεξιό ακροατήριο και παλιότερα –ως βουλευτής του ΛΑΟΣ- είχε χαρακτηρίσει τον ΑΜΚΑ συνομωσία της εβραιομασονίας».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κύριος Ηλιόπουλος τόνισε ότι:

  • με 7.000 κρούσματα την μέρα πρέπει να επιστρέψει η τηλεργασία για μία σειρά από χώρους όπου μπορεί να εφαρμοστεί,
  • πρέπει άμεσα να υπάρξουν μαζικά δωρεάν τεστ για όλους,
  • να ληφθούν μέτρα αραίωσης στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
  • να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία, με προτεραιότητα στις κόκκινες περιοχές,
  • να ληφθούν μέτρα οικονομικής ενίσχυσης σε όποιους κλάδους επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα
  • και να ρυθμιστεί ή ακόμα και να διαγραφεί το ιδιωτικό χρέος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας.

Ερωτηθείς για ένα ενδεχόμενο lockdown, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθάρισε: «τα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και προστασίας της δημόσιας υγείας που προτείνουμε, είναι ακριβώς για να μη φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο –το οποίο θα σηματοδοτήσει προφανώς την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ