Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Π. Κουρουμπλής: Καταγγελίες για υπεργολάβους αντιπλυμμυρικών στην Εύβοια που εμπλέκονται στις πυρκαγιές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη διερεύνηση καταγγελιών ότι κάποιοι από τους υπεργολάβους που αναλαμβάνουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια εμπλέκονται στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, για την πορεία των έργων αποκατάστασης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ακόμα ότι οι δασικοί συνεταιρισμοί που αναλαμβάνουν τα έργα, τα αναθέτουν σε υπεργολάβους, οι οποίοι αποκομίζουν υπερκέρδη σε βάρος των εργαζόμενων και ότι δεν προσλαμβάνουν κατοίκους από τις πληγείσες περιοχές.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατήγγειλε ότι δυο μήνες μετά τις πυρκαγιές, έντονες πλημμύρες σάρωσαν τις πληγείσες περιοχές, επειδή η κυβέρνηση, παρά τις προειδοποιήσεις της επιστημονικής κοινότητας ότι πρέπει να γίνουν άμεσα και στοχευμένα μέτρα, αδράνησε. «Είναι απορίας άξιο ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει επισκεφτεί τις περιοχές», είπε ο κ. Κουρουμπλής και ρώτησε αν αξιοποιήθηκαν οι προτάσεις της επιστημονικής ομάδας, του καθηγητή κυρίου Λέκκα.

Κατήγγειλε επίσης ότι τα κορμοδέματα και τα φράγματα δεν γίνονται σε συγκεκριμένες λεκάνες και σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις, όπου το δυναμικό διάβρωσης και η βροχή, η γεωλογία και η μορφολογία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλημμυρικών φαινομένων. Και δεν έγιναν επειδή οι συγκεκριμένες περιοχές είναι απόμακρες και δύσβατες. Αντί αυτού «έγιναν γενικού είδους παρεμβάσεις, χωρίς στοχευμένες προτεραιότητες, σε περιοχές που φαίνονται από τους δρόμους», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ