Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Αποκλειστικό: Πώς από υπεύθυνη καφενείου της Βουλής, διορίστηκε στη Νομοθετική Υπηρεσία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κανείς και καμία δεν πάει χαμένος στη Βουλή. Στον κατεξοχήν χώρο των ρουσφετιών και των τακτοποιήσεων ισχύει το ρητό του αείμνηστου Κώστα Βουτσά: «εγώ ήταν να τρουπώσω. Έτσι και τρούπωσα… Τρούπωσα!».

Την τύχη αυτή είχε η υπεύθυνη του καφενείου της Βουλής, η οποία «προήχθη» σε υπάλληλο της Βουλής! Και εννοείται χωρίς ΑΣΕΠ, διαγωνισμούς και όλα αυτά που αφορούν τους εκτός συστήματος.

Η ιστορία είναι αποκαλυπτική του τρόπου που λειτουργεί η Βουλή και πως γίνονται οι εξυπηρετήσεις όταν θέλουν να κάνουν εξυπηρετήσεις (συχνά και με διακομματική ανοχή).

Το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για το κυλικείο, το εστιατόριο και το καφενείο της Βουλής. Στον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας όρος που υποχρεώνει τον ανάδοχο να κρατά στην δουλειά όλο το προσωπικό που εργάζεται ήδη (περίπου 25 άτομα). Πρόκειται για εργαζόμενους που έχουν αρκετά χρόνια στη Βουλή και δεν είναι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, αλλά εργάζονται στον επιχειρηματία που κάθε φορά κερδίζει τον διαγωνισμό.

Την προηγούμενη περίοδο το καφενείο – κυλικείο της Βουλής «έτρεχε» επιχειρηματίας από τη Ρόδο, ο οποίος (ως είθισται) είχε φέρει και δικά του στελέχη – ανάμεσά τους και την συγκεκριμένη εργαζόμενη. Με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού όλοι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να παραμείνουν στην εργασία τους.

w27 102947w1813145121398262

Όμως τον διαγωνισμό τον κέρδισε επιχειρηματίας από τα Γιάννενα (όπου ως γνωστόν εκλέγεται εδώ και δεκαετίες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας). Και προφανώς ο επιχειρηματίας δεν ήθελε να κρατήσει την υπεύθυνη του καφενείου – κυλικείου που είχε ο προηγούμενος επιχειρηματίας.

Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα μη τήρησης των όρων του διαγωνισμού, φαίνεται ότι την λύση ανέλαβε να πληρώσει η… Βουλή! Παρά το ότι δεν είχε καμία σχέση με το θέμα, η Βουλή (δηλαδή ο πρόεδρος ή το γραφείο του) αποδέχθηκαν να κάνουν σύμβαση με την συγκεκριμένη εργαζόμενη στο καφενείο. Και την τοποθέτησαν στη Νομοθετική Υπηρεσία του Κοινοβουλίου!

Βεβαίως η γυναίκα δεν γνωρίζει καν το αντικείμενο της Νομοθετικής και έτσι την έβαλαν να εργάζεται ως χειρίστρια Η/Υ. Πρόκειται για μία παλαιά υπηρεσία που τείνει να εκλείψει και σήμερα υπάρχουν γύρω στους 10 εργαζόμενους, όλοι τους παλαιοί, ουσιαστικά σε προσωποπαγείς θέσεις οι οποίες θα πάψουν να υπάρχουν μόλις αφυπηρετήσουν: είναι μία υπηρεσία που υπήρχε όταν οι στενογράφοι της Βουλής υπαγόρευαν τα πρακτικά στους χειριστές. Αυτό έχει σταματήσει να γίνεται πάνω από 10 χρόνια, καθώς οι στενογράφοι (οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ) έχουν γνώση υπολογιστή. Έτσι η υπεύθυνη του καφενείου της Βουλής έγινε υπάλληλος της Βουλής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ