Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Εκτάκτως στο Ιπποκράτειο που καταρρέει ο Αλέξης Τσίπρας- Εάν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις για την πανδημία, καλύτερα να αποχωρήσει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε εκτάκτως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, καθώς η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι δραματική λόγω των ελλείψεων κλινών, γιατρών και υγειονομικού προσωπικού.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επαφές με εκπροσώπους των εργαζομένων και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί.

Εάν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις για την πανδημία, τότε καλύτερα να αποχωρήσει

«Εάν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις για την Πανδημία, εάν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βρισκόμαστε στις πιο δύσκολες μέρες της πανδημίας και, δυστυχώς, με την κυβέρνηση να έχει ήδη παραιτηθεί», είπε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στους πολίτες τους κάλεσε να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου και γενικότερα να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοιού.

Το Ιπποκράτειο είναι ένα από τα νοσοκομεία που έχουν φτάσει στα όριά τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη χθεσινή εφημερίδα έγιναν 53 εισαγωγές Covid και 17 ύποπτα περιστατικά, ενώ πριν από έναν μήνα οι εισαγωγές ήταν περίπου 20-25 ανά εφημερία. Το Σάββατο άνοιξαν θέσεις για νοσηλεία ασθενών Covid στην ουρολογική και ορθοπεδική κλινική, ενώ η ΜΕΘ είναι ασφυκτικά γεμάτη και τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες.

tsipras1

Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύονται σήμερα 110 ασθενείς εκ των οποίων οι 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και άλλοι 5 εκτός ΜΕΘ, ενώ το οξυγόνο δεν επαρκεί πλέον για όλους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Απόλυτη παραδοχή της αποτυχίας της κυβέρνησης

«Αναρωτιέμαι, έχουν περάσει δύο χρόνια, δεν μπορούσε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και υγειονομικού προσωπικού; Είναι δυνατόν να ακούμε δηλώσεις σαν αυτή της αναπληρώτριας υπουργού υγείας, η οποία δεν είναι πολιτικός και ίσως λέει και κάποιες αλήθειες, ότι δεν υπάρχουν γιατροί να στελεχώσουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας δύο χρόνια μετά; Και να λέει, επίσης, ότι θα φτάσουμε πολύ σύντομα ξανά στο σημείο να διαλέγουν οι γιατροί ποιους ανθρώπους θα σώσουν και θα βάλουν σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ποιος θα αφήσουν απ’ έξω;

Αυτές οι δηλώσεις, που αποτυπώνουν την πραγματικότητα, για να είμαι ειλικρινής, είναι, ταυτόχρονα, και παραδοχή της απόλυτης αποτυχίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία. Κάθε εβδομάδα χάνουμε ένα μικρό χωριό. Ο Οκτώβρης έφυγε με 1.200 συμπολίτες μας που χάθηκαν από την πανδημία».

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από την βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας Δώρα Αυγέρη.

Φωτογραφίες από www.avgi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ