Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Σε «5» δρόμους τα στελέχη που βρίσκονταν κοντά στη Φώφη Γεννηματά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πέντε διαφορετικά μέρη έχει διαχωριστεί ο άλλοτε συμπαγής μηχανισμός της αείμνηστης, Φώφης Γεννηματά. Την ίδια στιγμή γκάλοπ, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αμφισβητούνται από στελέχη του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας πως οι διαφορές είναι οριακές.

Παλιοί βουλευτές φαίνεται να στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ νεότερα ηλικιακά στελέχη, που στήριξαν παλαιότερα τη Φώφη Γεννηματά φαίνεται να στρέφονται στον «μικρό», όπως λένε τον Νίκο Ανδρουλάκη.  Κεντροαριστερά μεσαία στελέχη στρέφονται στον Παύλο Γερουλάνο, που έχει μεγαλύτερη πολιτική διείσδυση στα αστικά κέντρα.

Αντίθετα, μεγαλύτερη διείσδυση στη Βόρεια Ελλάδα έχει κι ο κεντρώος, Χάρης Καστανίδης ενώ μία μικρή μερίδα της Νεολαίας του ΚΙΝΑΛ αγγίζει ο Παύλος Χρηστίδης.

Οι πολιτικές διαφορές, που υπήρχαν μεταξύ Φώφης Γεννηματά κι Ανδρέα Λοβέρδου, όσο η αείμνηστη πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν, εν ζωή, φαίνεται πως παραμένουν και μετά τον θάνατό της. Στενοί της συνεργάτες φαίνεται να έχουν στραφεί είτε προς τον Γιώργο Παπανδρέου είτε προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στελέχη από την Αυτοδιοίκηση στρέφονται στον Παύλο Γερουλάνο.

Οι εκτιμήσεις είναι πως δεν θα φτάσουν κι οι έξι υποψηφιότητες ως το τέλος. Φημολογείται, δε, ήδη πως άλλος ένας υποψήφιος αναμένεται  ν΄ αποσυρθεί, μετά την έξοδο του Βασίλη Κεγκέρογλου από την κούρσα της διαδοχής.

Η φυσιογνωμία του κόμματος για την επόμενη μέρα παραμένει θολή ενώ όλοι εκτιμούν ότι τελικά δεν θ΄ αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών μεταξύ 5ης και 12ης Δεκεμβρίου 2021.

Πάντως, σχολιάζοντας το γκάλοπ, που δημοσιεύτηκε στα Νέα Σαββατοκύριακου, που έδειξε τον Ανδρέα Λοβέρδο να προηγείται οριακά, σημαίνοντα στελέχη του κόμματος μας ανέφεραν ότι απέχει πολύ αυτή η εικόνα από την πραγματικότητα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ