Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Νάσος Ηλιόπουλος: “Ν’ ανατραπεί η συντηρητική και αυταρχική πολιτική Μητσοτάκη”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το τελευταίο μίλι του κ. Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σ’ έναν ατελείωτο Γολγοθά για την κοινωνία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Kontra News. Απηύθυνε κάλεσμα εμμέσως πλην σαφώς  στο ΚΙΝΑΛ, να δει τι ολέθριες συνέπειες θα έχει μία δεύτερη τετραετία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν δεν υπάρξει κεντροαριστερή συμπόρευση.

«Σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ και οι υγειονομικοί βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Την ώρα που έχουμε χιλιάδες νεκρούς, αποψιλώνουν το σύστημα υγείας και μειώνουν κατά 900 εκατ. τον προϋπολογισμό της υγείας. Αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών στα σχολεία, αντί να τον μειώνουν και η κατάσταση στα μέσα μεταφοράς είναι απελπιστική», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν λέμε ότι το σύστημα υγείας πρέπει να ενισχυθεί με περισσότερους γιατρούς, περισσότερες ΜΕΘ και επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων όπου χρειάζεται».

Σε άλλο σημείο τονίζει στη συνέντευξή του «ν΄ αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ και να υπάρξουν μέτρα αραίωσης των σχολικών τάξεων. Παράλληλα χρειάζεται να υπάρχει μαζική δωρεάν πρόσβαση σε τεστ για όλους τους πολίτες και όπου επιτρέπεται, επιστροφή στην τηλεργασία», σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, δηλώνοντας ακόμα ότι «την ώρα της μάχης δεν γίνεται να έχουμε υγειονομικούς σε αναστολή».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε μέσα στην εβδομάδα για την πρόσβαση των πολιτών στις εκκλησίες, τονίζει ότι η κυβέρνηση «θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων γιατί επιλέγει να δώσει σε μια μειοψηφία σκοταδιστών και ακροδεξιών ένα αντικοινωνικό προνόμιο». «Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή, αλλά με γνώμονα το κομματικό της ακροατήριο», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά στους πολιτικούς συσχετισμούς, σχολίασε, πως το κρίσιμο στις δημοσκοπήσεις είναι «η αποτύπωση των ποιοτικών στοιχείων που δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση».

Είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε, να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας με βάση τις προγραμματικές του προτάσεις «για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση των μισθών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και τη ρύθμιση-διαγραφή του πανδημικού ιδιωτικού χρέους».

Ερωτώμενος, τέλος, για το ΚΙΝΑΛ και τις δυνατότητες μετεκλογικών συνεργασιών, σημειώνει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη: «η απλή αναλογική θέτει σε όλους ένα συγκεκριμένο ερώτημα και εμείς απαντάμε ότι είμαστε εδώ για να ανατραπεί η συντηρητική και αυταρχική πολιτική Μητσοτάκη».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ