Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ευθύνη για την έλλειψη ΜΕΘ είναι του Μητσοτάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η κ. Γκάγκα δήλωσε σήμερα ότι σε λίγο “θα χρειαστεί να διαλέξουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό”», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης, που ποτέ δεν πίστεψε στην πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ». «Τώρα είναι ώρα για δράση. Είναι αδιανόητο αυτή την στιγμή να μην υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στις κόκκινες περιοχές», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και καταλήγει: «Για κάθε πολίτη που θα χρειαστεί πρόσβαση σε ΜΕΘ -είτε με κορονοϊό είτε με άλλο νόσημα- και αυτή δεν θα υπάρχει, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 προέβλεψε ότι  ίσως απαιτηθεί να γίνεται διαλογή ασθενών (triage) στα δημόσια νοσοκομεία. Δηλαδή ότι πρόκειται να δούμε αυτό που συνέβη στην Ιταλία στο πρώτο κύμα του κορονοϊού πριν δύο χρόνια όταν οι ασθενείς πέθαιναν κατά εκατοντάδες.

«Αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα κορονοϊού, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό», είπε η κ. Γκάγκα.

Η πρόβλεψη της κ. Γκάγκα είναι εφιαλτική αλλά δεν είναι μακριά από τη σημερινή πραγματικότητα όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Βόρειας Ελλάδας. Αλλά και η Αττική ακολουθεί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ έχουν μείνει ελεύθερες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ