Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Αλέξης Τσίπρας στην Εύβοια: Τρεις μήνες μετά την καταστροφή, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει έρθει ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, στην Εύβοια, περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε να χορηγηθεί εισόδημα έκτακτης ανάγκης στους πληγέντες και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ανοικοδόμηση και την αναδάσωση.

tsipras1 1

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε την κυβερνητική απουσία από την περιοχή, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» το γεγονός ότι «τρεις μήνες μετά από αυτήν την καταστροφή ο κύριος Μητσοτάκης όρισε απλά ένα πρόσωπο για να αναλάβει την ανοικοδόμηση και τα σχέδια τα μακρόπνοα που αφορούν διαδικασίες για μετά από μια τριετία, δεν αφορούν το σήμερα, και δεν ήρθε ούτε να σφίξει ένα χέρι, να χτυπήσει την πλάτη, να πει ένα κουράγιο στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους δημάρχους, τους ανθρώπους, τους πολίτες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε χαρακτηριστικά πως «για την πλειοψηφία των κατοίκων έχει μειωθεί ραγδαία το εισόδημά τους, ενώ για άλλους έχει μηδενιστεί, όπως για τους ρητινοπαραγωγούς, τους μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς, ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν και αυξάνονται, ενώ τα τιμολόγια στο ρεύμα έρχονται διπλάσια και τριπλάσια και οι τιμές αυξάνονται σε όλα τα είδη». Γι αυτό, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει επίδομα 400 ευρώ για τον πρώτο ενήλικα κάθε οικογένειας, 200 ευρώ για κάθε δεύτερο και επιπλέον από 100 ευρώ για κάθε παιδί «για να μπορούν να σταθούν οι οικογένειες αυτές στα πόδια τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως δεν έχουν γίνει ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, και δεν έχουν αξιοποιηθεί οι ντόπιοι στα έργα αποκατάστασης.

tsipras2 1

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε να αξιοποιηθεί το εργατικό δυναμικό του τόπου στα  έργα αποκατάστασης, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει όπως είπε, αφού στα μόνα έργα που έχουν γίνει, αυτά της κορμοδέτησης, δεν έχει αξιοποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε «τη δημιουργία ενός προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αντίστοιχου με αυτά που κάναμε εμείς ως κυβέρνησης», το οποίο θα αφορά σε πενταετείς προσλήψεις δασεργατών, ρητινοπαραγωγών από τις πληγείσες περιοχές απαραίτητες εργασίες στα καμένα δάση.

Χαρακτήρισε επίσης «αυτονόητη» την ανάγκη μετατροπής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για τους επιχειρηματίες της περιοχής, ζητώντας παράλληλα την άμεση νομοθέτησή της μαζί με φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ κάλεσε στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων «που ακόμη δεν έχουν δοθεί στο σύνολό τους για τους πληγέντες».

Στις 7 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση στη Χαλκίδα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ