Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Βουλευτής ΝΔ: Όχι χειροπέδες και διώξεις σε αστυνομικούς που συλλαμβάνονται για κακουργήματα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδικό νομικό καθεστώς προστασίας για τους παρανομούντες αστυνομικούς ζητά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Με ερώτησή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να περνούν χειροπέδες σε αστυνομικούς που κατηγορούνται για αυτόφωρα κακουργήματα και ότι η ποινική δίωξη θα πρέπει να ασκείται μόνο μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ από την Αστυνομία!

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του αναφέρει ότι θα πρέπει:

1) να εξαιρούνται της συλλήψεως ενέργειες αστυνομικών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, που εμπίπτουν στην κατηγορία των αυτοφώρων κακουργημάτων.

2) η άσκηση της ποινικής διώξεως σε αυτές τις περιπτώσεις, να ασκείται υποχρεωτικώς μόνον κατόπιν διενέργειας ολοκληρωμένης Ενόρκου Διοικητικής Εξετάσεως και όχι απλώς κατόπιν αστυνομικής προανακρίσεως ή προκαταρκτικής εξετάσεως. Εφόσον από την ΕΔΕ για τις συνθήκες υπό τις οποίες τελέστηκε το φερόμενο ως κακούργημα κατά της εκτέλεση της υπηρεσίας του αστυνομικού υπόπτου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις περί της ενοχής του, τότε μόνον, να ασκείται ποινική δίωξη και να διατάσσεται η διενέργεια κυρίας ανακρίσεως.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ