Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Διαψεύδει την κυβέρνηση για τα τεστ στην εκκλησία ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου – ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζουν τον αυτοεξευτελισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ αν ήταν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση η εγκύκλιος που εκδόθηκε εχθές και απάντησε ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε εχθές αλλά η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είχε παρθεί προχθές!

Η εγκύκλιος αφορούσε την προτροπή από την επίσημη εκκλησία στους πιστούς να προσέρχονται στους ναούς είτε εμβολιασμένοι είτε με τεστ.

Πρώτα βγήκε η απόφαση και μετά το έμαθε η κυβέρνηση και επικοινώνησε με την Ιερά Σύνοδο, αλλά όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Τιμόθεος η απόφαση ήταν ειλημμένη και η συνεννόηση έγινε για την έκδοση της εγκυκλίου. Η εγκύκλιος είπε έτσι κι αλλιώς θα έβγαινε.

«Την Τετάρτη που συνεδρίασε η ΔΙΣ αποφασίσαμε με ανακοινωθέν να καλέσουμε κληρικούς και πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό […] Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς», δήλωσε.

Οπότε η συννόηση έγινε εκ των υστέρων και όχι πριν την απόφαση, όπως πάει να το «πουλήσει» η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ.

Νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή είχε γίνει μία προσπάθεια να μειωθούν οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν την Τετάρτη και χθες Πέμπτη με τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της εισόδου ανεμβολίαστων πιστών σε εκκλησίες, μεταξύ κυβέρνησης και Αρχιεπισκοπής. Παράλληλα η κυβέρνηση απεγνωσμένα θέλει μεν να αλλάξει τις άσχημες εντυπώσεις που προκάλεσε η προσπάθειά της να «καρπωθεί» την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αλλά συνέχισε και σήμερα να προσπαθεί, απλώς τώρα μιλάει για διαφορετικά πράγματα. Προσπαθεί να θολώσει τους χρόνους, μπερδεύοντας την έκδοση της εγκυκλίου (Πέμπτη) με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου (Τετάρτη).

Τι έγινε ακριβώς με χρονική σειρά

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή προχθές, στη συνέντευξη του στο MEGA ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός ότι έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή τεστ στις εκκλησίες δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να γίνεται. Κατηγόρησε μάλιστα με άσχημο τρόπο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν ανάβει κερί.

Τη σκυτάλη πήραν διάφορα στελέχη της ΝΔ οι οποίοι μιλούσαν για «άθεους» κ.λπ.

Ομως χθες η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο που καλεί τους πιστούς να προσέρχονται στις εκκλησίες είτε εμβολιασμένοι είτε με τεστ. Η απόφαση όπως φαίνεται καθαρά στο σχετικό έγγραφο πάρθηκε προχθές 3/11. Αρα πριν από τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη.

egkikliosIS 211104
Απόσπασμα από την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου

Χθες το πρωί για να μη φανεί ότι ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε αντίθεση με την Ιερά Σύνοδο, αλλά προφανώς και για να κερδίσει επικοινωνιακά το παιχνίδι, κύκλοι του Μαξίμου μετέδιδαν ότι υπήρξε συνενόηση με τον Αρχιεπίσκοπο. Μάλιστα το είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ισως δεν πρόσεξαν ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είχε ληφθεί την προηγούμενη μέρα!

oikonomou T211104

Παρ’ όλο που το θέμα της κυβερνητικής γκάφας παίχτηκε μόνο από λίγα σάιτ στα social media έγινε χαμός.

Σήμερα πάλι κυβερνητικά στελέχη και τα φιλικά τους ΜΜΕ προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά και να εμφανίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γνωστό και ως «Μωυσή», σε συννενόηση με την Αρχιεπισκοπή, πριν τη συνέντευξή του όπου απέκλειε τα τεστ στις εκκλησίες, αλλά πάλι η αλχημεία δεν τους βγήκε.

Ο Μητροπολίτης Τιμόθεος ήταν προσεκτικός στη διατύπωση των λόγων του, επειδή δεν ήθελε να χαλάσει τις σχέσεις της επίσημης εκκλησίας με την κυβέρνηση, αλλά ήταν πολύ σαφής για όποιον μιλάει ελληνικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τον αυτοεξευτελισμό

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται έστω και τώρα να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και συνεχίζει τον αυτοεξευτελισμό. Λες και δεν άκουσαν οι πολίτες τον κ. Μητσοτάκη όχι μόνο να αρνείται αλλά να ειρωνεύεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους και στις εκκλησίες. Προσπαθούν να πείσουν με διαρροές ότι μετά από δική τους πρωτοβουλία υπήρξε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για σύσταση προς τους ανεμβολίαστους.

Ο εκπρόσωπος, όμως, της Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΙ ότι η επικοινωνία έγινε μετά την ειλημμένη απόφαση της Ιεράς Συνόδου και ότι «παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε να εισέρχονται σε όλους τους χώρους λατρείας, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία χωρίς να υποδεικνύουν εμβολιασμό ή εργαστηριακό έλεγχο, εμείς προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και είπαμε να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας».

Όσες γελοίες διαρροές και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όλοι οι πολίτες κατανοούν πως η Εκκλησία με υπευθυνότητα έκανε το αυτονόητο σε αντίθεση με τον ίδιον που αντί για κρούσματα μετράει ψήφους.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Κ. Μητσοτάκη ναι ή όχι στην είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών μόνο με τεστ και στις εκκλησίες;

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ