Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Κωλοτούμπες και ψέματα της κυβέρνησης για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά το φιάσκο με τα μέτρα στις εκκλησίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το κρέας-ψάρι βάφτισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου λίγες ώρες μετά το κυβερνητικό φιάσκο με τις επιλογές όσον αφορά τα πανδημικά μέτρα για τους πιστούς και τις εκκλησίες.

Στην κυβέρνηση προφανώς προσπαθούν να ντύσουν έναν «γυμνό βασιλιά»- όπως είναι ο Μητσοτάκης- ειδικά μετά τις ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα στις εκκλησίες και επιχειρούν αφενός να δημιουργήσουν μια μαγική εικόνα όσον αφορά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και αφετέρου να οικειοποιηθούν, ως δικό τους έργο της αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τη διενέργεια rapid test για τους ανεμβολίαστους πιστούς.

Ο Γιάννης Οικονόμου  ισχυρίστηκε ότι η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου ήταν αποτέλεσμα «επικοινωνίας του πρωθυπουργού με την Εκκλησία της Ελλάδος» παρότι δεν ταιριάζουν χρονικά καθώς η απόφαση της Ιεράς Συνόδου ελήφθη την Τετάρτη και η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Το κακό με την κυβέρνηση της επικοινωνίας και του θεάματος είναι ότι όσα είπε ο πρωθιυπουργός είνια καταγεγραμμένα και δεν χωρούν αμφισβήτησης όσα ψέματα και αν πει όσος κωλοτούμπες και αν κάνει…

Αυτή είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου:

«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες στη συνέντευξή του ότι και για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας πρέπει να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και ότι ζητούμενο είναι ο τρόπος εφαρμογής τους. Σήμερα το πρωί ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Εκκλησία της Ελλάδος έγιναν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν με σοβαρότητα, συνεργασία και αποτελεσματικότητα. Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και μένει απελπιστικά μόνος του στην προσπάθεια να διχάσει και να εργαλειοποιήσει την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Και να όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Mega όταν ρωτήθηκε γιατί δεν εφαρμόζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στις εκκλησίες

(Μεταφορά ακριβώς του κειμένου της απομαγνητοφώνησης όπως το διένειμε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού):

«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει. Λοιπόν, από εκεί και πέρα εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε. Αλλά το ζήτημα εδώ δεν είναι οι εκκλησίες μόνο. Είναι η πολιτικοποίηση του ζητήματος της πανδημίας και ένα ταυτοτικό παιχνίδι προς άγρα ψήφων, το οποίο δυστυχώς η αντιπολίτευση εξακολουθεί και το κάνει σήμερα. Από όλη την κριτική που μας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο του μέλημα είναι το αν θα έχουμε τεστ και για όσους μπαίνουν σε εκκλησίες; Και αν υπήρχε τρόπος αυτό, κ. Πρετεντέρη, κα Τζίμα, να το εφαρμόσουμε, δεν θα ήμουν αρνητικός…».

Ο πανικός της κυβέρνησης φαίνεται και από την επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Αλέξη Τσίπρα, που πρώτος πρότεινε τη διενέργεια rapid test έξω από τις εκκλησίες.

Κατά τον Γιάννη Οικονόμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για μια ακόμη φορά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και μένει απελπιστικά μόνος του στην προσπάθεια να διχάσει και να εργαλειοποιήσει την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Σήμερα μάθαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει μεταξύ άλλων και την ικανότητα να ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Χθες επιχειρηματολογούσε υπέρ της εξαίρεσης της εκκλησίας από τα μέτρα προστασίας. Σήμερα μάθαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι κόντρα στην χθεσινή του άποψη επικοινώνησε με την Εκκλησία της Ελλάδας και το αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας ήταν η σημερινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου λήφθηκε σε χθεσινή συνεδρίαση.

Η γελοιοποίηση της κυβέρνησης και η προσπάθεια πολιτικάντικης εκμετάλλευσης των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη θα ήταν μικρό πρόβλημα – αφού πλέον είναι κάτι συνηθισμένο -, αλλά αυτή τη φορά σχετίζεται με ένα σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας.

Για να τελειώσει αυτό το γαϊτανάκι ανευθυνότητας και υποκρισίας καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ. για υποχρέωση τεστ κατά την είσοδο ανεμβολίαστων πιστών στις εκκλησίες. Η πρόταση της Ιεράς Συνόδου, που κινείται στο ίδιο πνεύμα, απλά εκθέτει ακόμα περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ